За рішенням суду: «Вінницяоблводоканал» має сплатити енергетикам понад чверть мільйона гривень

Новини Вінниці Топ

За рішенням господарського суду Вінниці, КП «Вінницяоблводоканал» зобов’язане погасити борги перед «Вінницяобленерго». Про це інформує UA:Вінниця.

Зазначається, що водоканал має сплатити «Вінницяобленерго» основний борг у сумі 25 млн 5 тис грн за активну електроенергію, борг за перетоки реактивної енергії у розмірі майже 250 тис грн, борг за перевищення договірних величин – 7 611 грн, 3% річних у розмірі майже 140 тис грн, а також майже 264 тис грн інфляційних втрат.

  • 12 мільйонів «Водоканал» виплатив. Остання платіжка була в жовтні, – розповіла представниця обленерго Тетяна Македонська.

Водоканал має 5 днів, аби оскаржити рішення. На суд сторона відповідача не з’явилася. Речниця водоканалу Юлія Калуцька на запитання чому їхні представники не прийшли до суду відповідати відмовилася.

До слова, станом на вересень 2019  року заборгованість водоканалу перед АТ «Вінницяобленерго» складала 66 696 000 гривень, через що енергетики погрожували «відрізати» підприємство-водопостачальника від електроенергії.

За рахунок дотацій, наданих обласною та міською радою, у жовтні боржники сплатили  енергетикам 10 000 000. Однак, 9 жовтня «обленерго» все ж  припинило подачу електроенергії колегам-«комунальникам» і вся Вінниця на кілька годин залишилась без водопостачання. Обурені містяни, що вимушено лишились без води в оселях, 11 жовтня виходили на протест під стіни «обленерго».

Пізніше, 22 жовтня, Поліщук запропонував водоканалу, а також міській та обласній раді «формулу», за якою водопостачальник має погасити борги перед енергетиками до жовтня 2021 року. В результаті, сторони погодились на компроміс.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *