Українській армії передали тисячі керованих ракет

Новини України

Збройним силам України передали керовані ракети для ракетних комплексів «Корсар» і «Стугна». Про це повідомляє АрміяInform.

«Корсар», зокрема, є легким переносним ракетним комплексом. Габарити дозволяють вести вогонь «з плеча» і без додаткових пристроїв. Наведення виконується за допомогою лазерного променя і на низькоенергетичному рівні випромінювання.

Для «Корсару» київські конструктори розробили РК-3К (з тандемною кумулятивною частиною) та РК-3ОФ (з осколково-фугасною бойовою частиною й ударним ядром).

Водночас ракету РК-2, яку теж вже доставили для війська, застосовують для іншого комплексу – «Стугна-П». Цей ПТРК за максимальної дальності пострілу близько 5 км дозволяє знищувати броньовані цілі, які мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, зокрема з динамічним захистом. А також – малорозмірних цілей типу ДОТ, танк в окопі, легкоброньованих об’єктів та вертольотів.

У ПТРК реалізоване наведення за спеціальним алгоритмом, коли сама ціль не опромінюється лазером до останньої секунди польоту ракети. Це дозволяє уникнути активації систем захисту, встановлених на сучасних зразках бронетехніки. Причому бронепробиття РК-2 становить мінімум 800 мм за динамічним захистом.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *