Стартапи випускників Школи SIKORSKY CHALLENGE Вінниці готові підтримати зарубіжні інвестори

Новини Вінниці Топ

Йдеться про два стартами –  «LifeLine Cardio» Ольги і Дмитра Кривих та «Acoustic vision» Олександра Шеремети.  Ці два проєкти випускників третього сезону стартап Школи Sikorsky Challenge Вінниці вийшли у національний фінал і взяли участь у VIII Фестивалі інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2019.

Заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри автоматизації та інтелектуальних інформаційних технологій, один з ініціаторів створення Школи Sikorsky Challenge Вінниці у ВНТУ, доктор технічних наук, професор Роман Квєтний розповідає:

  • Стартап Школа Sikorsky Challenge Вінниці, яка працює в нашому університеті вже два роки — це дуже корисний спосіб отримання додаткової сучасної освіти для наших студентів та викладачів. Саме освітню складову я ставлю на перше місце. Сьогодні ми можемо розглядати Стартап школу як міні MBA (Master Business Administration course) у нашому університеті. Завдяки унікальній авторській методиці талановитого бізнес-педагога Ігоря Пеєра  такий інтенсивний тренінг за півроку повністю змінює погляд на пропозицію та просування бізнес інновацій слухачів, а ми намагаємося розбавити його заняття ще й корисними сучасними тренінгами з штучного інтелекту, основних економічних підходів та сучасних тенденцій розвитку світової прикладної науки та бізнесу. Проводять такі заняття лідери нашого вінницького ІТ осередку та запрошуємо відомих у світі спеціалістів (наприклад, того року прямо з Нью-Йорка по Скайпу заняття по перспективам блокчейнів проводив провідний аналітик світового лідера в галузі інвестиційних проектів компанії Goldman & Sachs, випускник нашого університету Макс Грудін).

Перші результати – підтримані інвесторами проєкти

Автори  проєкту «LifeLine Cardio. Довготривалий збір інформації про стан серцево-судинної стистеми у хворих»  Ольга Крива, одинадцятикласниця Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді, та її брат, аспірант ВНТУ Дмитро Кривий підписали угоду про співпрацю з двома інвесторами — віце-президентом консорціуму «Smart sity» Rozana Wong (Гонконг) і з британською компанією «Leonique London Limited», які готові надавати підтримку юним вінницьким розробникам. Цей проект також  отримав диплом президентського Фонду Леоніда Кучми. Журі зауважило, що це проект міжнародного рівня. При доопрацюванні його можна монетизувати і вивести на європейський ринок.

Кандидат технічних наук, доцент ВНТУ Олександр Шеремета – автор проєкту системи навігації для незрячих «Акустичний зір» («Acoustic vision») – підписав меморандуми про співпрацю з директором компанії «OPHYLLA VENTURES» Tony Leung (Тайвань) і віце-президентом консорціуму «Smart sity» Rozana Wong (Гонконг).

Довідка. До фіналу VIII Фестивалю інноваційних проєктів “Sikorsky Challenge 2019” вийшли 59 проектів з 14 міст України, Бельгії, Ізраілю та Азербайджану.Міжнародне журі, що оцінювало проєкти фіналістів, мало в своєму складі інвесторів та експертів зі Сполучених Штатів Америки, Британії, Ізраїлю, Китаю, Азербайджану, Гонконгу і України (Маріуполь, Вінниця, Полтава, Суми, Краматорськ).

За інформацією: прес-центр ВНТУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *