На Вінниччині прокуратура виявила факти порушень при використанні земельних ділянок

Новини Вінниці

Бершадською місцевою прокуратурою  установлено факт безоплатного використання фізичною особою на території однієї із селищних рад району земельної ділянки в межах населеного пункту площею 0,5 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд. Ця ділянка використовується без правовстановлюючих документів. Відповідно, керівником Бершадської місцевої прокуратури до районного суду скеровано позовну заяву про стягнення безпідставно збережених коштів.

Калинівською місцевою прокуратурою також установлено факт самовільного використання фермерським господарством  земельних ділянок загальною площею 15 га на території Погребищенського району. Ці земельні ділянки державної форми власності,  всупереч вимогам чинного законодавства, використовувалися без рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу у власність або надання у користування та за відсутності вчиненого правочину щодо таких земельних ділянок.  Керівником Калинівської місцевої прокуратури до господарського суду Вінницької області скеровано позов про стягнення з фермерського господарства шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок.

За наслідками розгляду позову ухвалою господарського суду Вінницької області закрито провадження у справі у зв’язку із добровільною сплатою відповідачем зазначених коштів.


За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *