В уряді пообіцяли не змінювати механізм допомоги при народженні дитини

Новини України

Міністерство соціальної політики не буде змінювати механізм допомоги при народженні дитини. Ця виплата здійснюватиметься усім родинам, незалежно від доходів, у стандартному розмірі – близько 41 тис. грн. Про це повідомила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська на своїй сторінці у Facebook.

Після консультацій з органами влади та обговорення з громадськістю, прийнято рішення про збереження нинішнього механізму надання допомоги при народженні дітей“, – написала Соколовська.

За її словами, однією з пропозицій Міністерства соціальної політики було запровадження адресної програми при народженні, яка виплачується лише тим родинам, чий середньомісячний дохід на особу не перевищує 15% від розміру виплат (фактично це близько 6 тис. грн – оскільки допомога при народженні дитини становить близько 41 тис. грн).

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики представило концепцію реформування прожиткового мінімуму в Україні, яка передбачає відмову від прив’язки понад 150 видів соціальних виплат від прожиткового мінімуму і збільшення соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *