У Вінниці створять Археологічний атлас громади

Новини Вінниці

Депутати вінницької міської ради у п’ятницю, 1 листопада, затвердили Програму розроблення містобудівної та іншої документації загальноміського перспективного значення на 2020-2022 роки. Серед заходів Програми – розробка Археологічного атласу території Вінницької міської ОТГ.

Атлас являтиме собою документ, у якому буде розгорнута база археологічних пам’яток, враховуючи приєднані у 2015 році території та Десну. Він стане  інструментом поетапного дослідження культурного шару в межах територій зони охорони археологічного культурного шару, а також територій, що є пам’ятками культури на теренах Вінниці; приведення цього процесу до норм чинного законодавства.

До створення атласу планується долучити спеціалістів Вінницького обласного краєзнавчого музею, сектору охорони культурної спадщини УКіМ Вінницької ОДА, ВДПУ ім. М.Коцюбинського, Державного архіву Вінницької області, Центру історії Вінниці. 

Після затвердження базової структури атласу має бути створено Програму археологічних досліджень, завдяки якій можна буде проводити ефективне археологічне, історичне дослідження об’єктів та територій центрального історичного ареалу Вінниці, у тому числі підземної спадщини міста.

До речі, мета програми – створити просторові умови для покращення якості міського середовища, розвитку транспортної мережі та формування комфортного середовища. 

За матеріалами: Вінницька міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *