Ніч у музеї: про стародавні міфи та вірування інтерактивно – у Вінницькому краєзнавчому

Новини Вінниці

У нічній атмосфері стародавніх Мурів про стародавні міфи, вірування і традиції вінничанам та гостям міста розповідатимуть екскурсоводи Вінницького обласного краєзнавчого музею. Вже сьогодні, 31 жовтня, у закладі презентують нічну інтерактивну програму з елементами театралізації. Дивуватимуть історіями про таємничі знаки і символи, в які вірили мешканці нашого краю. Як інтерактив, відвідувачам запропонують прочитати послання з глибин віків на килимах, рушниках, сорочках та посуді.

  • Здавна мешканці нашого краю свої уявлення про світобудову втілювали у знаки та символи, які передавали не тільки певну інформацію, але й захищати від небезпек та прикрощів життя. Під час екскурсії ми спробуємо прочитати ці послання з глибин віків і розповісти відвідувачам про міфологічних персонажівмешканців українського села та його околиць, – розповідає співробітниця музею, автор серії офортів Маргарита Журунова

Для охочих потрапити на нічну екскурсію варто попередньо реєструватися на сторінці закладу у Facebook. Нагадаємо, вхідний квиток до музею коштує символічну суму: для дітей та студентів – це 20 грн, дорослих – 30 грн. Вартість вказана з урахуванням екскурсійного обслуговування та фотографування. Музейники обіцяють влаштовувати нічні інтерактиви до тих пір, поли на них буде попит.

Матеріал газети «День», автор – Олеся Шуткевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *