В Україні відключать усі таксофони

Новини України

Компанія Укртелеком з першого лютого 2020 року припинить надавати послуги зв’язку через таксофони і почне демонтаж обладнання. Про це повідомляє пресслужба компанії, передає телеканал «Прямий».

  • Розвиток різних каналів комунікацій призвів до зменшення попиту на колись затребувані послуги таксофонів. Якщо, наприклад, у 2017 році щомісяця було близько 900 тисяч хвилин розмов за допомогою таксофонів, то вже у 2019 році – менше 380 тисяч хвилин. Це у рази менше, що цілком зрозуміло. Адже, зважаючи на доступність сучасних послуг (мобільний зв’язок, комунікатори, менеджери тощо), послуги таксофонії втратили соціальну значимість, – йдеться у заяві Укртелекому.

У компанії додали, що на сьогодні мережа налічує близько 4,8 тисяч таксофонів, практично усі вони розміщені у містах, а у середньому щодня з одного таксофона відбувається лише близько 2,5 хвилин розмов.

В Укртелекомі також повідомили, що обладнання, яке використовується на таксофонній мережі, фізично і морально застаріло, і взагалі не виробляється в Україні і це спричиняє складнощі з експлуатацією.

Тож протягом років послуга таксофонії є збитковою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *