Туристичні принади вінницької Вишеньки облаштували інформ-табличками

Новини Вінниці

У середу, 16 жовтня, на туристичних локаціях мікрорайону Вишенька встановили шість нових інформаційних табличок з QR-кодами та шрифтом Брайля. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на міську раду.

Таблички розміщені в шести найпопулярніших туристичних точках району: біля Національного музею-садиби М. І. Пирогова, церкви-некрополю М. І. Пирогова, парку Дружби народів, фонтану «Сонячна система», площі Костянтина Могилка, Лісопарку й телевежі. Ідею реалізовано в рамках проекту з розвитку туристичного потенціалу мікрорайону «Вишенька на турі».

За словами в.о. директора департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міськради Олександра Вешелені, таблички з QR-кодами містять NFC-модулі, що дають змогу додатково зчитувати інформацію. Текст на табличці достатньо компактний, а більш розгорнуту інформацію можна прочитати на сайті. У департаменті зазначають: сучасна туристична навігація на Вишеньці не лише допоможе туристу отримувати достовірну інформацію про той чи інший туристичний об’єкт зручною для нього мовою, але й дасть змогу збирати інформацію щодо кількості сканувань і фіксувати туристичну статистику.

На нових інформаційних табличках розміщена інформація про ту чи іншу туристичну точку двома мовами: українською й англійською, тексти продубльовані шрифтом Брайля. Для незрячих та слабозорих вся інформація записана також у форматі аудіогіда. Те, що всі таблички обладнані NFC-чипами, надає можливість безконтактного передавання інформації про об’єкт навіть без доступу до інтернету. Дизайн усіх табличок використовує стиль бренду «Вінниця. Місто ідей».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *