Протести у Барселоні вночі: 45 пожеж, атаки кислотою, запуск ракети у вертоліт

Новини Світу

У Барселоні в середу вночі посилилися акції протесту за незалежність Каталонії. Унаслідок події заарештовано 20 осіб, 52 особам надали медичну допомогу. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на місцеві ЗМІ.

Протести, зокрема, спалювали автомобілі, атакували правоохоронців кислотою й коктейлями Молотова і запускали піротехнічні ракети у поліцейські вертольоти.

За інформацією місцевої влади, в центрі міста сталось до 45 пожеж. Унаслідок набігів на поліцейських 20 осіб заарештували, ще 52 надавали медичну допомогу.

ЗМІ пишуть, що сутички в Барселоні почалися, коли частина демонстрантів переїхала до штабу відділу внутрішніх справ. Група протестувальників із закритими обличчями трощила паркан, підпалювала сміттєві баки, вогонь з яких перекинувся на десяток автомобілів.

У копів демонстранти кидали каміння й кислоту, у вертоліт правоохоронців – піротехнічну ракету.

Були також серйозні зіткнення в Жироні, Лериді та Таррагоні.

Найближчими днями МВС передислокує до Каталонії ще 200 працівників спецпідрозділів поліції.

Нагадаємо, 14 жовтня Верховний суд Іспанії засудив дев’ятьох лідерів каталонських сепаратистів від 9 до 13 років тюремного ув’язнення за їх участь у референдумі про незалежність у 2017 році. Максимальний термін ув’язнення – 13 років, отримав колишній заступник голови уряду Каталонії Оріоль Жункерас – за підбурювання до заколоту і розтрату державних коштів. Після цього протестувальники, незгодні з вироком суду для лідерів каталонських сепаратистів, вирушили в напрямку аеропорту Ель-Прат в Барселоні з метою його блокади. На наступний день робота аеропорту була розблокована.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *