На Вінниччині понад 300 ветеранів АТО працевлаштувалися цьогоріч Введите сообщение

Новини Вінниці

За дев’ять місяців поточного року до служби зайнятості у Вінницькій області звернулося 1478 демобілізованих військових, які брали участь в антитерористичній операції. З них 364 були працевлаштовані, 17 осіб отримали допомогу по безробіттю одноразово для відкриття власної справи, 6 – працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного соціального внеску роботодавцю. Загалом, як відзначила директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська, з 2015 року роботу знайшли 2429 учасників АТО.

  • Вінницька обласна служба зайнятості займає перше місце серед регіонів України з працевлаштування учасників АТО. Станом на 1 жовтня на нашому обліку перебуває 588 демобілізованих учасників АТО, з них 536 отримують допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги складає 5803 гривень, – розповідає Галина Скоковська. – Наша служба відкрита для всіх, хто шукає роботу. Але захисники, демобілізовані учасники АТО і ООС – це особлива категорія людей, яким треба підтримати. У своєму арсеналі маємо великий спектр послуг. Так, окрім пошуку роботи, пропонуємо так би мовити перенавчання. Цього року з числа демобілізованих учасників АТО, які звернулися до центрів зайнятості області, 73 осіб проходили професійне навчання, а 44 – брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Між тим Вінницька міська рада долучилася до реалізації всеукраїнського навчального проєкту «Програма з підприємницької діяльності для ветеранів АТО та ООС». Його учасники безкоштовно навчатимуться 2,5 місяці основам маркетингу, розроблятимуть бізнес-проєкти, щоб відкрити власну справу за фінансової підтримки грантодавця. За результатами цієї програми вже започатковано 52 стартапи у різних регіонах України. Щоб стати учасником навчань, потрібно заповнити анкету на сайті та пройти співбесіду. 

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *