Командир та технік: назвали імена вінничан, які загинули в авіатрощі на Львівщині (відео)

Новини Вінниці Топ

Стали відомі імена двох вінничан, які загинули в авіакатастрофі літака Ан-12 на Львівщині. Під час аварійної посадки літака смертельні травми отримали командир екіпажу Віталій Степаненко та бортовий технік Ігор Завадюк.

Свого часу вони разом служили у військовій частині у Гаврищівці під Вінницею, після виходу на пенсію працювали у приватній авіакомпанії. За словами директора аеропорту «Вінниця» Ярослава Мазурця, обидва льотчики були його товаришами.

  • Просто жах. Жах і неможливість повірити в те, що відбулось. Віталій та Ігор успішно літали, були високими професіоналами, немає жодного сумніву в їхніх  професійних здібностях, – каже пан Мазурець

Додамо, що на борту перебував ще один вінничанин – інженер Андрій Амелькін. Зараз він прооперований і знаходиться у важкому стані. Нагадаємо, сьогодні, 4 жовтня, о 6:42 літак Ан-12 #UR-CAH авіакомпанії «Україна Аероальянс» здійснив аварійну посадку у селі Сокільники неподалік Львівського аеропорту. Команда виконувала чартерний вантажний рейс  за маршрутом Віко (Іспанія) – Львів. На борту було 7 членів екіпажу та 1 одна особа, що супроводжувала рейс.

У результаті НП загинули командир екіпажу Віталій Степаненко, помічник командира Ігор Маєвський, штурман Юрій Кузьменко, бортовий технік Ігор Завадюк і радіооператор Володимир Кириленко. Ще троє людей – травмовані.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *