Без квітів і без Зеленського: як у Вінниці представляли нового голову ОДА (відео)

Відео Новини Вінниці Топ

Перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов, сьогодні, 19 вересня, представив вінничанам нового голову обласної державної адміністрації Владислава Скальського. Цікаво, що сам Володимир Зеленський, попри очікування громадян, до Вінниці не приїхав.

Зустріч із представниками місцевих органів влади та громадськості відбулась у залі засідань обласної ради. «Церемонія», якщо можна її так назвати, пройшла по-діловому стримано, без зайвої помпезності, квітів і «од» на адресу «новопризначеного».

Гройсман ні до чого

Представляючи керівника області, пан Трофімов наперед відповів на можливі запитання активістів про те, що Скальський, як екс-заступник голови міськради, ніби-то є «людиною Гройсмана», а тому не «вписується» у президентську кадрову політику «нових облич».  

  • Сьогодні ми призначаємо не Гройсмана, а Скальського. – твердо сказав представник президентського офісу. – Треба дати час людині. Я бачив багато резюме і запевняю, що Скальський – професіонал, готовий взяти на себе відповідальність. І в нього є бажання і професіоналізм змінювати цю країну  

Економіку – розвивати, корупцію – побороти, верховенства права – дотримуватися

У своїй промові Владислав Скальський подякував «попередникам» за досягнення у справі розвитку економіки області та наголосив, що цю роботу буде продовжено. Також він зазначив, що обласна адміністрація за його керівництва боротиметься із корупцією і дотримуватиметься принципу верховенства права.

  • Найголовніше зараз – примножити позитивні результати: забезпечити чітке планування розвитку області і реалізацію пріоритетних проектів. Проектів, які дозволять створити самодостатні економічні механізми для розвитку малого та середнього підприємництва, нових стандартів якості медичних, соціальних, освітніх, адміністративних та інших послуг. Контролюючі органи мають остаточно перейти на сервісні функції, силові структури мають гарантувати права та свободи людей. Дерегуляція має збільшити масштаб економічних змін, а місцеві адміністрації повинні працювати таким чином, щоб люди нам вірили, –заявив з трибуни голова ОДА

Спілкування та презенти

Після «вступної промови» Владислава Скальського, зустріч продовжилась у режимі спілкування. Журналісти, депутати обласної ради, представники підприємств та мешканці громад області просили звернути увагу на проблеми обласного водоканалу, екології, дотримання свободи слова в регіоні. Директор обласного осередку українського товариства сліпих Костянтин Ільницький попросив голову ОДА допомогти установі вийти зі скрутного фінансового становища та подарував йому  іграшкового крота, зробленого працівниками товариства.

А щоб про вінничан із вадами зору влада точно не забувала,  Ільницький через Сергія Трофімова передав президенту Зеленському посвідчення члена обласного УТОСу.

  • Статут нашого товариства передбачає, що його членами можуть бути і люди без проблем із зором. Тепер Володимир Зеленський прийнятий до товариства і точно не обділить його увагою, – пожартував Костянтин  

Насамкінець слово дали колишньому голові ОДА Валерію Коровію. Той зазначив, що останні роки були непростими для Вінниччини та України загалом, але регіону вдалося досягти економічних успіхів. Усі в залі, в тому числі і Скальський, проводжали Коровія з трибуни (а фактично з посади) оваціями. Сергій Трофімов зауважив, що поки в жодній області не бачив такого теплого прощання із головою ОДА.  

Who is Mr. Skalsky?

До слова, новий очільник області Владислав Скальський народився 18 січня 1976 року у Вінниці. Одружений, виховує доньку.

Навчався у ЗОШ №6, пізніше у ЗОШ №35.

У 1993 році став студентом факультету будівництва Вінницького державного технічного університету, здобув освіту спеціаліста з теплогазопостачання, вентиляції та охорони повітряного басейну.

У 1997 році почав працювати менеджером у ТОВ «ТК ВінницяЮгторг», у 1999 році перейшов на посаду заступника директора з будівництва в ТОВ «Європа» м. Вінниця.

З 2006 року працював менеджером-стажистом в ТОВ «МЕТРО КЕШ енд КЕРРІ Україна» у Києві, у квітні 2007 року був призначений директором торгівельного центру у Вінниці.

У липні 2010 року переїхав працювати у Казахстан, був відповідальним за розвиток мережі торгівельних центрів ТОВ «МЕТРО КЕШ анд КЕРРІ Казахстан».

У 2012-2014 роках працював у Російській Федерації на посаді директора дивізіонів «Південь» та «Сибір»у мережі гіпермаркетів компанії «Лента».

У квітні 2014-го повернувся в Україну. З липня 2014-го по січень 2015-го був на посаді генерального директора ТОВ «ГПС нерухомість Київ». Звільнився за власним бажанням.

З квітня по липень 2015 року виконував обов’язки генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» при Держгеокадастрі України.

З лютого по червень 2016 року – директор КП «Інститут розвитку міст» Вінницької міської Ради, а 24 червня 2016 року був призначений на посаду заступника міського голови Вінницької міської ради.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *