«Обленерго» погрожує: Вінниця може залишитись без води через борги водоканалу

Новини Вінниці Топ

Комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» можуть відключити від електроенергії вже 23 вересня, внаслідок чого Вінниця залишиться без водопостачання. Як інформують у КП «Вінницяобленерго», водоканал заборгував за спожиту електроенергію близько 67 мільйонів гривень.

  • АТ «Вінницяобленерго» неодноразово попереджало боржника про припинення електропостачання. Результату це так і не мало. 28.12.18р. було укладено угоду реструктуризації боргу, яка не виконується, тому було подано позов до суду. Чергове попередження про відключення електроенергії КП «Вінницяводоканал» отримало 12 вересня 2019. Але не здійснило жодного заходу щодо попередження припинення електропостачання. АТ «Вінницяобленерго» повідомляє, що будуть зобов’язані на підставі п.7.5 Правил роздрібного ринку електричною енергією, затверджених Постановою НКРЕКП від 14.03.2018р. № 312, повністю припинити передачу електричної енергії починаючи з 05-00 год. 2З.09.2019р.!
    Таким чином, КП «Вінницяводоканал» для вирішення власних проблем зробило жителів міста заручниками ситуації, яка виникла виключно через несплату водоканалом рахунків за електроенергію,
    – йдеться у повідомленні на сайті підприємства

Енергетики зазначають: ситуація з відключенням води виникне виключно з вини керівництва КП «Вінницяводоканал».

  • На керівника підприємства покладеться персональна відповідальність за наслідки, пов’язані з частковим або повним припиненням подачі електроенергії за несвоєчасну оплату та борги. Отже, ще раз звертаємось до керівництва КП «Вінницяводоканал» погасити борг. Ці 67 мільйонів гривень сьогодні тримають в напрузі усю Вінницю, – наголошують в обленерго

До слова, підприємство «Вінницяоблводоканал» знаходиться на території Вінниці і надає послуги переважно мешканцям міста, тож у міськраді планують домовитись з обласною радою про передачу установи на баланс міської територіально громади. Це питання 30 серпня обговорювалось на сесії міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *