На Вінниччині 33 переможці конкурсу проектів «Село: кроки до розвитку» отримали фінансування

Новини Вінниці

У Вінниці відбулося нагородження переможців конкурсу мікрогрантових проектів для сільських громад «Село. Кроки до розвитку», організоване  ПАТ «Миронівський хлібопродукт» у партнерстві з Вінницькою обласною державною адміністрацією і Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального економічного розвитку облдержадміністрації.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив на необхідності підтримувати креативні ідеї представників бізнесу, які не бояться йти на ризик і започатковувати власну справу, створюючи нові робочі місця та розвиваючи економіку краю:

  • Уже втретє відбувається цей конкурс на Вінниччині, і успішних бізнесменів в області стає дедалі більше. Ці успіхи надихають. За подібними невеликими бізнесовими проєктами з неодмінною соціальною складовою – майбутнє українського села..

Керівник проєкту, представник МХП Світлана Мигаль висловила переконання, що цікаві та оригінальні бізнес-ідеї стали переможцями, бо їхні автори мають саме той азарт, запал і «вогник» в очах, який не згасне після використання гранту, а стане поштовхом для ще більшого розвитку.

Голова правління спілки підприємців «Стіна» Олександр Печалін  зазначив, що з кожним роком конкурс мікрогрантових проектів користується дедалі більшим попитом, протее, всі цьогорічні переможці подали заявки на конкурс вперше.

Відтак, у 2019 році 33 переможці конкурсу отримали від ПАТ «МХП» грант – безповоротну фінансову допомогу. Обсяг фінансування на один проект складає 50 000 гривень.

Конкурс спрямований на стимулювання соціальної активності у сільських громадах та має на меті підтримку кращих бізнес-ініціатив громадян, зокрема, у розвитку соціально-економічного, культурного та туристичного потенціалу краю.

Ключова умова конкурсу – бізнеспроєкт-переможець обов’язково повинен  містити соціальну складову та бути спрямованим на розвиток соціально-економічного, культурного і туристичного потенціалу краю. Відтак, підприємець, який бажає отримати 50 тисяч гривень на розвиток власної справи, має збільшити кількість робочих місць, працевлаштувавши односельців. Інший варіант соціальної складової — надання виробленої продукції чи послуги соціальним чи освітнім закладам. За умовами конкурсу, підприємці мають докласти до реалізації проєкту й власні ресурси.

До участі запрошувались мешканці Могилів-Подільського, Чернівецького, Жмеринського, Муровано-Куриловецького, Гайсинського, Теплицького, Іллінецького, Козятинського, Калинівського, Липовецького, Літинського, Немирівського, Піщанського, Томашпільського, Тростянецького, Бершадського, Хмільницького, Тульчинського, Оратівського районів Вінницької області та м. Ладижин.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *