На Вінниччині Нацгвардія та ЗСУ навчались разом знищувати ворожу авіацію (відео)

Відео Новини Вінниці

Протягом минулого тижня у Вінницькій області проходило комплексне командно-штабне навчання протиповітряної оборони із залученням оперативної групи та підрозділу протиповітряної оборони Національної гвардії України. Навчаннями керував Командувач Повітряних сил.

До практичної фази навчання була задіяна зенітно – ракетна батарея військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, яка бахується у Калинівці. Батарея прикривала об’єкти Повітряних сил від ударів авіації противника.

  • Наша зенітно – ракетна батарея здійснювала пошук, захоплення реальних цілей та умовно їх знищувала. Під час навчань ми використовували спеціальне програмне забезпечення, що давало нам змогу отримувати інформацію про повітряну обстановку. Під час перебігу навчань ми виявили і умовно знищили понад 19 повітряних цілей. Скажу чесно, було не легко, але ми впорались. Також, нами було відпрацьовано нормативи бойової роботи щодо заняття та зміни стартових позицій», – розповідає командир батареї капітан Денис Соколовський

Також для проведення навчань залучались оперативні групи від командування Військово-морських сил, Сухопутних військ, Десантно – штурмових військ Збройних сил України та Державної прикордонної служби України. В подібних навчаннях військовослужбовці Національної гвардії України брали участь вперше.

  • Спільні навчання зі Збройними силами, щодо практичного застосування підрозділів протиповітряної оборони Нацгвардії проводились вперше, – розповів начальник служби застосування підрозділів ППО управління бойового забезпечення Головного управління Нацгвардії полковник Олександр Оністрат. – Адже раніше вони проходили лише серед органів управління ППО. Зараз з метою максимального наближення умов навчань до бойових, в якості противника виступили військові льотчики Повітряних Сил. Все це проводилось задля підвищення ефективності системи протиповітряної оборони та вдосконалення практичних навичок

Окрім відпрацювання питань управління Повітряними силами у взаємодії із іншими складовими сил оборони та уточнення планування документів з протиповітряної оборони, військові проводили тренування локального угруповання й чергових сил протиповітряної оборони.

Прес-служба Нацгвардії рапортує: за результатами навчань завдяки спільній роботі оперативних груп із практичним залученням підрозділів ППО видів Збройних сил, Нацгвардії та прикордонників було відпрацьовано взаємодію та єдині підходи до організації протиповітряної оборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *