У Вінниці запрацювала Школа гіда

Новини Вінниці

Сьогодні, 12 серпня, в хабі «Місто змістів» розпочала роботу Школа вінницького гіда.  Мета проекту – підвищення кваліфікації гідів та створення унікальної туристичної пропозиції.  

Протягом п’яти днів 30 учасників пройдуть цикл тренінгів, лекцій та майстер-класів із методики підготовки та апробації туристичних маршрутів, історії Вінниці, основ розвитку власного підприємництва. 

  • Цей проект запропонований Вінницьким історичним товариством. Ми знайшли людей і готові їх змотивувати займатися екскурсійною справою. У них є готові ідеї, і ми спробуємо допомогти їх реалізувати. Школа передбачає теоретичний і практичний блок, – каже доктор історичних наук  керівник проекту Школа вінницького гіда  Тетяна Кароєва

Лекторами проекту будуть місцеві історики, маркетологи та відомі гіди-практики зі Львова, Одеси та інших міст. Сьогодні, до Школи вінницького гіда завітав  знаний екскурсовод зі Львова Петро Радковець. Він прийшов в образі львів’янина XIX-XX ст. 

  • Я виріс в історичній частині Львова, і історія – це частина мене. Коли хтось приїздить звідкись, то хоче бачити автентику того міста, куди він приїжджає. Люди дуже тонко відчувають фальш. Турист хоче бачити справжність. До вивчення історії Львову я прийшов дуже кумедно – від сорому. Мені було 17 років. Я вертався додому, і на трамвайній зупинці до мене підійшла дівчинка і запитала, як пройти до Домініканського костелу, який  був через дорогу, але в радянський час я про цей костел нічого не знав. Дівчина почала розповідати мені історію Львова, і мені стало соромно, що хтось мені розповідає історію мого міста. Я завжди тепер кажу – вивчайте історію самі.  Професії гіда і екскурсовода – це різні професії, і сьогодні ми поговоримо й про це, – зазначив  Петро Радковець. 

У вересні в рамках проекту буде організовано «Майстерню міських екскурсій», під час якої учасники розроблятимуть унікальні екскурсійні маршрути для формування туристичної привабливості міста. 

Завершальним етапом стане акредитація гідів: учасники Школи презентують свої портфоліо фаховій акредитаційній комісії й, у разі схвалення, отримають рекомендаційні бейджі. Механізм сертифікації гідів, напрацьований в рамках реалізації проекту, буде застосовуватися також після реалізації проекту. 

Довідка.Школу вінницького гіда впроваджує громадська організація «Вінницьке історичне товариство» за підтримки Вінницької міської ради в рамках програми соціально-культурних проектів у партнерстві з департаментом маркетингу міста та туризму, КП «Центр історії Вінниці», громадською організацією «Подільська спадщина», Всеукраїнською асоціацією гідів.

За інформацією: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *