На Вінниччині врятували лелеку, який впав у димар

Новини Вінниці

У селі Гущинці Калинівського району лелека впав у димар шкільної котельні. Птаха діставали з пастки більше години. Про «рятувальну операцію» повідомляє видання «Калинівка city».

  • Сусідка Галина Романюк, мешкає на п’ятому поверсі у нашому будинку. Вона й побачила як молодий лелека сів на димар і провалився у нього. Висота димаря двадцять метрів, бідний птах, коли падав, підняв цілий стовп сажі. Труба вузька і самотужки піднятися по ній лелека не зміг би, тому ми вирішили рятувати його власними силами, — розповідає мешканець Гущинець Василь Хом’як.

На допомогу Василеві Хом’яку та Галині Романюк прийшли сусідка Людмила Шкрабалюк та працівник котельні Іван Шевченко. Разом почали розбивати отвір, через який зазвичай чистять весною сажу.

  • Коли ми розібрали перший цегляний ряд, побачили, що птах живий, правда був чорний, як сажотрус, — посміхається Василь Хом’як. Але виявилося, що дістати птаха не так вже й просто, він почав кусатися, не підпускав до себе. Помаленьку жінки таки виманили його з пастки. Перш за все перевірили чи цілий, а потім відпустили. Птах трішки походив, а потім піднявся у небо та перелетів на дах шкільного спортивного залу.

Як розповів Василь, у той день над Гущинцями кружляло більше десятка лелек. А коли сталася біда з одним із них, решта не відлетіла. Поки тривав порятунок дванадцять птахів очікували на даху будинку. І лише разом із постраждалим вони піднялися у небо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *