Небо затягнуло чорним димом: у Дніпрі сталася масштабна аварія на ТЕС (відео)

Відео Новини України

5 серпня жителі Дніпра могли помітити чорний дим, який валив з боку ТЕС. Багатьох стурбувала ця подія, люди забили на сполох.

Виявилося на електростанції стався викид. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на ДТЕК.

«Дим йшов поруч з усього будинку, в якому розташовані робочі енергоблоки станції і рубки їх управління. Візуально аварія тривала до 10 хвилин, однак викиди були дуже активними і безперечно небезпечними», написали в групі Save Dnipro.

  • 5 серпня, близько 9:00, на ДТЕК Придніпровської ТЕС в результаті технологічного порушення, викликаного ушкодженням труби у верхній частині котла, стався викид димових газів і пари на енергоблоці № 10. Викид димових газів протягом 1,5 – 2 хвилин, котел згашена, нештатна ситуація буде вирішена, – прокоментували в ДТЕК.

Як відомо, в березні цього року ДТЕК Придніпровська ТЕС включила в роботу енергоблок №10 потужністю 150 МВт, який перевели з імпортного антрациту на українське газове вугілля. На підприємстві побудували новий сучасний електрофільтр, який знизить викиди вугільного пилу від енергоблоку №10 до європейських норм – 50 мг / м3. Реконструкція блоку тривала 9 місяців.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *