У Вінниці товариство заборгувало громаді 900 тисяч гривен за оренду землі

Новини Вінниці

Вінницька місцева прокуратура передала до суду справу щодо використання власниками нерухомого майна земельних ділянок без правовстановлюючих документів. Установлено, що одне з товариств без документів, які посвідчують право власності чи право користування земельною ділянкою, та без плати за землю користується комунальною земельною ділянкою площею 0,3202 га у  м. Вінниці, на якій розташовані належні товариству  об’єкти нерухомого майна – автомобільна автозаправна станція (блок-пункт). Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Тобто, товариство, не сплачуючи орендну плату за користування земельною ділянкою за відсутності укладеного договору, отримує безпідставний дохід, а територіальна громада втрачає належне їй майно (кошти від орендної плати). Таким чином, зауважують у прокуратурі, відбувається безпідставне збереження товариством орендної плати за рахунок територіальної громади. 

Тому  комісією по визначенню та відшкодуванню збитків власникам землі та землекористувачам встановлено суму безпідставно збережених товариством коштів за період з часу набуття права власності на нерухоме майно до дати проведення засідання комісії, що становить майже 900 тис. грн.

Оскільки вказані кошти товариством добровільно не сплачено, Вінницькою місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Вінницької міської ради подано позов про стягнення цих коштів в судовому порядку. Наразі справа перебуває у провадженні суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *