У Бангладеші від “лихоманки жирафів” померли 14 людей

Новини Світу

У Бангладеші поширюється епідемія лихоманки денге, відомої також як “лихоманка жирафів”. Епідемія забрала життя не менше 14 людей. За останньою статистикою урядового відомства Бангладеш, з початку поточного року кількість зареєстрованих у країні випадків зараження лихоманкою денге вже перевищила 15 тисяч, повідомляє “Сіньхуа”.

В Інституті епідеміології, дослідження і контролю захворювань Бангладеш повідомили, що в 63 з 64 повітах країни зафіксовані випадки зараження цим захворюванням. За офіційними даними, протягом 24 годин з 15:00 29 липня по 15:00 30 липня на території країни зареєстровано 1335 нових стаціонарних хворих лихоманкою денге.

За повідомленнями місцевих основних ЗМІ, з початку року понад 40 людей загинули від епідемії денге. Між тим у відомстві охорони здоров’я повідомили, що з січня поточного року від лихоманки денге померли 14 осіб.

У 2018 році в країні було зафіксовано понад 10 тисяч випадків зараження цим захворюванням, з них 26 виявилися смертельними.

Як повідомлялося, вчені в Китаї майже повністю знищили самого небезпечного в світі комара, який є переносником багатьох хвороб, у тому числі лихоманки денге.

Довідка УНІАН. Лихоманка денге (костоломна лихоманка, суглобова лихоманка, лихоманка жирафів, фінікова хвороба) — гостре трансмісивне вірусне захворювання. Протікає з лихоманкою, інтоксикацією, міалгією, артралгією, висипом і збільшенням лімфатичних вузлів. При деяких варіантах лихоманки денге розвивається геморагічний синдром. В невеликій кількості випадків захворювання переростає у важку лихоманку денге, що призводить до кровотечі, низького рівня тромбоцитів і “витоку” плазми крові, або синдрому шоку денге, де виникає небезпечно низький кров’яний тиск.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/health/worldnews/10637553-u-bangladeshi-vid-lihomanki-zhirafiv-pomerlo-14-osib.html

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/health/worldnews/10637553-u-bangladeshi-vid-lihomanki-zhirafiv-pomerlo-14-osib.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *