У Нідерландах заборонили носіння паранджі

Новини Світу

Після багаторічних суперечок в Нідерландах введено заборону на носіння елементів одягу, що закривають обличчя.

Він вступив в силу в четвер, 1 серпня, і стосується таких предметів гардеробу, як наприклад, мусульманське покривало – паранджа, а також нікаб. Одяг такого роду не можна носити в громадських місцях, включаючи школи, лікарні, державні установи та транспорт, пише DW.

Міністерство внутрішніх справ країни закликало компетентні органи і муніципальну владу забезпечити дію заборони. Так, співробітники органів безпеки повинні для початку вимагати, щоб жінка, що опинилася в громадському місці у паранджі або нікабі, відкрила обличчя. У разі відмови виконати цю вимогу, їй може бути заборонений вхід в будівлю і загрожувати штраф від 150 євро. Заборона поширюється також на мотоциклетні інтегральні шоломи і балаклави.

Втім, досі незрозуміло, чи буде заборона діяти в повній мірі. Деякі установи, зокрема, лікарні, громадський транспорт і поліція вже заявили, що не будуть його дотримуватися.

Суперечка про введення заборони на носіння елементів одягу, що закривають обличчя, велася в Нідерландах протягом 14 років. Першою закривати обличчя в громадських місцях заборонила Франція в 2011 році. Аналогічні заходи діють також у Данії, Бельгії, Болгарії і Австрії.

У Німеччині заборона на носіння головних уборів і одягу, що закривають обличчя, діє лише частково. Наприклад, у федеральній землі Гессен такі предмети гардероба заборонено носити державним службовцям.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *