У колонії на Вінниччині виявили порушення прав людини

Новини Вінниці

У Літинській колонії фахівці перевірили дотримання прав людини. Під час візиту їм вдалося поспілкуватися із півсотнею засуджених. Хоча на території закладу тривають, ремонті роботи, але існують також червоні недоліки. Про це інформує видання Вінниця.info із посиланням на сайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Встановлено, що камери штрафних приміщень, в яких тримаються порушники установленого порядку відбування покарання, розміщені у напівпідвальному приміщенні. В них недостатньо свіжого повітря, природнього та штучного освітлення, в’язні не зможуть самостійно відкрити кватирку для провітрювання приміщення. Камери не обладнані бачками з питною водою, тому в’язні вживають воду із кранів.

В установі мають місце порушення права ув’язнених на приватність. В окремих приміщеннях гуртожитків та дільниці для новоприбулих осіб, де вони протягом чотирнадцяти діб проходять медичне обстеження для виявлення інфекційних та інших захворювань, ліжка розміщені впритул, оглядові вічка для забезпечення нагляду за в’язнями в окремих камерних приміщеннях розміщені таким чином, що охоплюють санвузол.

Попри те, що на складі установи наявні нові матраци та постіль, більша частина постільної білизни в’язнів потребує негайної заміни.

За результатом моніторингового візиту до вказаної установи Міністерству юстиції України та іншим органам влади буде спрямований відповідний звіт із зазначенням виявлених порушень прав засуджених та наданням практичних рекомендацій щодо їх усунення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *