Вінничани просять Зеленського провести відкритий конкурс на посаду голови ОДА

Новини Вінниці

Завершились вибори президента та народних депутатів. На часі призначення  місцевого керівництва в областях України. У ЗМІ з’являється  інформація про те, що найближчим часом  глава держави відвідає і Вінниччину  та, можливо, зробить призначення нового очільника області. Втім,  рух  керівних кадрів на Вінниччині вже почався, покинув посаду перший заступник голови обласної адміністрації.

Вінничани розмірковують над питанням хто ж очолить область, адже деякі ЗМІ нагадують про перебіг призначень в інших областях.

Йдеться про особливі підходи до відбору кандидатів на посади керівників Львівської, Миколаївської областей,  де керівників облдержадміністрацій шукали через соціальні мережі, тобто радились із регіональними громадами. Разом з тим, відбір керівника Вінниччини відбувається у цілковитій тиші.  Такий підхід виявився незрозумілим окремим громадським спільнотам області, адже  на останніх виборах до Верховної Ради вінничани віддали першість команді ЗЕ! Тож тепер сподіваються на  справедливі призначення шляхом відкритого голосування, публічних опитувань, конкурсів.

Про це  група громадських організацій Вінничини  написала у своєму зверненні до Президента України від 25 липня 2019року.  У листі до Глави держави вони наголошують, що відбір осіб  на посаду керівника облдержадміністрації  повинен бути  надзвичайно ретельним і з врахуванням морально-вольових, менеджерських, управлінських та особистісних якостей кандидата. Серед підписантів звернення до Володимира Зеленського :  обласні і міські громадські осередки  військовослужбовців, ветеранів, учасників бойових дій, чорнобильців, молоді, волонтерів, діячів мистецтва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *