За тиждень у браконьєрів Вінниччини вилучили 12 кг риби

Новини Вінниці

Протягом 22-29 липня інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували на території області 32 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Загалом, як повідомляється на Faceboock-сторінці установи, у порушників конфісковано 12 кг риби та 10 одиниць  заборонених знарядь лову («драчі», сітки, хватки). Накладено штрафів на суму 3 672 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 6 749 грн.

Так, було складено десять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 22 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Також оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Зокрема, 25 липня інспекторами Вінницького рибоохоронного було зафіксовано порушення правил рибальства. Інцидент стався на р. Південний Буг м. Вінниця. Громадянин використовуючи дерев’яний човен займався виловом риби за допомогою чотирьох сіток. В результаті зловив 1 судака, 36 сріблястих карасів та 7 лящів, загальною вагою 10,5 кг. Збитки склали 2 312 грн. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 – 1 КУпАП.

Вінницький рибоохоронний патруль закликає користувачів та рибалок-любителів дотримуватися встановлених правил рибальства. У випадку виявлення порушень винних осіб буде притягнуто до відповідальності згідно чинного законодавства. У разі виявлення фактів браконьєрства громадян просять оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Вінницького рибоохоронного патруля за номерами телефону: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *