Між Барським і Жмеринським районами Вінниччини проклали річковий туристичний маршрут

Новини Вінниці

Мешканці Барської та Северинівської громад протестували туристичний водний шлях річкою Рів. Сплав розпочався поблизу міста Бар в селі Міжлісся і завершився в селі Северинівка Жмеринського району. Протягом 10 годин учасники сплаву долали і легкі, і складні перешкоди на воді та суші. Як повідомляється на сторінці проекту Кластер «Яблуневий шлях», на цій ділянці планується створити один із туристичних шляхів.

До сплаву долучились представники місцевої влади, підприємці, туроператори, представники бізнесу і розвитку компетенцій ОМС, а також громадські активісти.

Зазначається, що «першопрохідцям» довелося «змагатись» з дощем, відносно невеликою глибиною ріки на ділянці Антонівка-Мельники і густими заростями, які члени експедиції розчищали пилкою та руками для наступних поїздок.

Крім того, учасники поїздки отримали задоволення від побаченої природи (біла і рожева чаплі, качки, риба, бобри, лілеї, різнотрав’я, квіти, дерева, рельєфні особливості русла, скелі з вапняку) і цікавих локацій (млин з кінця XIX ст. на хуторі Мельники, спілкування там з 92-річною Ганною Мельник, яка володіє ткацьким верстатом, старовинні подільські хатки і чудове джерело з прозорою водою, млин і Камінь Зустрічі в Северинівці, башти колишнього палацу Вітославських в Чернятині).

  • Найбільш комфортною для людей, які хочуть просто насолоджуватись краєвидами і неспішно сходити з бігом ріки, є ділянка «Мельники-Токарівка». Для любителів більш екстремального проведення часу підійдуть ділянки «Антонівка-Мельники» і «Токарівка-Северинівка». Найбільш комфортний під’їзд на авто практично до самої води – в Мельниках. Там же чудове місце для базового табору, або пункту прокату каяків/байдарок, – розповідає учасник сплаву, експерт з регіонального розвитку Вінницького відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» Юрій Войціцький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *