На Вінниччині у виборчому окрузі зареєстрували «двійників» – не вперше

Новини Вінниці Топ

За інформацією сайту Центральної виборчої комісії, на Вінниччині у виборчому окрузі №18 зареєстровано двох кандидатів із однаковими іменами та прізвищами – Руслан Демчак.

18 червня був зареєстрований самовисуванець Демчак Руслан Дмитрович, житель смт Микулинці Теребовлянського району Тернопільської області, тимчасово не працюючий, безпартійний, судимість відсутня.

А Демчака Руслана Євгенійовича ЦВК зареєструвала кандидатом 24 червня. Він, за даними ЦВК, також є самовисуванцем, але жителем міста Липовець Вінницької області, народний депутат України, безпартійний, судимість відсутня.

Нагадаємо,  під час виборів народних депутатів України у 2012 році на 18-му окрузі теж було зареєстровано кандидатів-«двійників». Тоді серед конкурентів тут були, зокрема, Руслан Демчак з м. Липовець цього округу та Андрій Демчак з міста Мала Виска Кіровоградської області. Під час тодішньої виборчої кампанії Руслан Демчак звернувся із заявою до ЦВК про відмову балотуватися. А у 2014 році він знову балотувався в окрузі №18 і був обраний народним депутатом України.

Відповідно до частини 4 статті 80 Закону України «Про вибори народних депутатів України», у виборчому бюлетені для голосування в одномандатному окрузі зазначаються в алфавітному порядку прізвища, власні імена та по батькові (за наявності) зареєстрованих у цьому окрузі кандидатів у депутати з відомостями про рік народження, освіту, посаду (заняття), місце роботи, місце проживання, партійність, а також суб’єкт висування кожного кандидата. Ліворуч від прізвища кожного кандидата розташовується порожній квадрат.

Галина Сегеда, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *