На Вінниччині вилучено понад 8000 л фальсифікованого алкоголю та 128 тис. пачок цигарок – за два дні

Новини Вінниці

Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Вінницькій області в ході проведення загальнодержавної операції «Акциз-2019» один за одним викрито два факти незаконного обігу підакцизних товарів.  

Так, на під’їзді до Вінниці працівники податкової міліції спільно зі співробітниками Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області зупинили вантажівку з напівпричепом, що перевозила партію алкогольних напоїв із явними ознаками підробки в упаковках типу «bag-in-box» та в скляній тарі під виглядом відомих торгових марок. Встановлено, що незаконна продукція реалізовувалася через інтернет-мережу і транспортувалася за допомогою служби кур’єрської доставки. Нелегальний товар, транспортний засіб, яким здійснювалося перевезення, а також супровідна документація вилучені до прийняття законного рішення. За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України. На вилучені товари накладено арешт.

Наступного дня співробітниками податкової міліції в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України проведено слідчі дії у домоволодіннях, гаражних та складських приміщеннях в райцентрі на Вінниччині. В ході проведених заходів виявлено незаконне виробництво фальсифікованих алкогольних напоїв. Крім вилучених рідини з характерним запахом спирту та готової продукції, а також знаряддя для її виготовлення, податківці виявили понад 128 тисяч пачок тютюнової продукції без марок акцизного податку встановленого в Україні зразка та з явними ознаками підробки. Уся незаконна продукція вилучена. На даний час вирішується питання про накладення арешту.             

Довідка. З початку року працівниками податкової міліції ГУ ДФС у області з незаконного обігу вилучено товарів на суму 17,4 млн. грн., викрито та припинено діяльність 3 підпільних виробництв алкогольної продукції. Зареєстровано 10 кримінальних проваджень за фактом незаконного виробництва та обігу товарів підакцизної групи                        

За інформацією: Головне управління ДФС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *