Через смерть побитого копами вінничанина відсторонений очільник обласної поліції

Новини Вінниці Топ

Начальник головного управління обласної поліції Вінниччини Юрій Педос написав рапорт про відсторонення від посади на час розслідування резонансної справи Олександра Комарніцького. Голова Національної поліції України Сергій Князєв задовільнив прохання генерала. Про своє рішення головний правоохоронець країни заявив сьогодні, 24 червня, під час візиту до Вінниці.

  • Генерал Педос сам звернувся до мене і сказав, що готує рапорт на відсторонення на час слідчих дій. Це звичайна практика на час розслідування подібних справ, – розповів Сергій Князєв вінницьким журналістам

Щонайменше на час проведення слідства головне управління поліції Вінницької області очолюватиме заступник генерала Педоса, колишній керівник обласного добровольчого загону, учасник бойових дій на Донбасі Руслан Мороз.  

Крім Юрія Педоса, відсторонені від роботи четверо керівників місцевої поліції, зокрема начальник кадрового забезпечення. Також за наказом очільника нацполіції звільнено з лав правоохоронних органів заступника начальника обласної поліції полковника Сергія Сокиряна, який займався виховною роботою з молодими співробітниками. На його посаду призначений колишній керівник підрозділу внутрішньої безпеки в регіоні Ігор Мандрикович.  

Нагадаємо, вчора, 23 червня, у вінницькій лікарні помер побитий поліцейськими партієць «Громадянської позиції», вінничанин Олександр Комарніцький. Постраждалий майже два тижні провів у комі.

Побиттся сталася 11 червня близько 23:00  біля однієї із зупинок громадського транспорту у Вінниці. До вчора постраждалий знаходився у лікарні у стані коми.

За даними правоохоронних органів, конфлікт трапився через відмову чоловіка стати понятим під час документування злочину. У поліції заявляли, що Комарницький «відреагував агресивно та спровокував конфлікт, в ході якого отримав тілесні ушкодження». При цьому, за даними ГУ НП області, поліцейський «надав потерпілому невідкладну медичну допомогу та викликав швидку для подальшої його госпіталізації». У ДБР, яка взялася за розслідування інциденту, заявили, що «поліцейський відштовхнув чоловіка,  той упав на асфальт  й отримав тілесні ушкодження», а саме  «численні черепно-мозкові травми». На інцидент жорстко відреагував Анатолій Гриценко, назвавши побиття «звірячим»

Поліцейському, підозрюваному у нанесенні смертельних травм, висунули підозру. Він знаходиться під домашнім арештом. Враховуючи смерть потерпілого, прокуратура вже звернулася до апеляційного суду із наміром змінити запобіжний захід для підозрюваного на тримання під вартою. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі за частиною 3 статті 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень із тяжкими наслідками).

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *