Понад 150 мільйонів дітей у світі змушені працювати, аби вижити

Новини Світу

Практично всі вони живуть у країнах, які є учасниками Конвенції з ліквідації найгірших форм дитячої праці.

Про це заявляє Міжнародна організація праці, повідомляють Новини ООН.

“Більш як 150 млн дітей віком від 5 до 17 років по всьому світу змушені трудитися, аби вижити. 108 млн з них працюють на фермах і плантаціях, нерідко в небезпечних для життя і здоров’я умовах. На сьогоднішній день майже 70% з усіх 152 млн неповнолітніх трудящих зайняті в сільському господарстві – це на 12%, або на 10 млн осіб більше, ніж у 2012 році”, – йдеться в публікації.

Міжнародні експерти наголошують, що для багатьох дітей робота в сільському господарстві є надто обтяжливою.

  • Молоді люди, які працюють з дитинства, які не здобули освіти або підірвали здоров’я, не в змозі вирватися з убогості. Дітей, яким не виповнилося 12-13 років, взагалі не можна залучати до допомоги по господарству. Причому час роботи неповнолітніх має бути обмежений, а робота – не становити для них небезпеки, – зауважують експерти.

Вони акцентують, що Конвенція з ліквідації найгірших форм дитячої праці забороняє залучення дітей, яким не виповнилося 18 років, до робіт, що завдають шкоди їхньому здоров’ю та моральному або психологічному стану.

  • До таких занять належить робота за надзвичайно високих або низьких температур і праця з використанням небезпечних хімічних речовин. Нині 99,9 відсотка всіх дітей віком від 5 до 17 років живуть у країнах, які є учасниками цього важливого договору, – наголошується у статті.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *