Штучний інтелект навчився розуміти, чому діти плачуть

Новини Світу

Команда вчених створила технологію, яка “читає” дитячий плач, дешифрує його і визначає приховане значення. Плач містять критично важливу інформацію про самопочуття дитини. І його точне розуміння дуже важливе для медицини і суспільства як такого.

Як пише Newsweek, останніми роками у світі були проведені численні дослідження у сфері розпізнавання мовлення. Однак, дослідження, націлене на розшифрування плачу, були обмеженими. Тому що це не та форма комунікації, яку можна легко зрозуміти.

Щоб заповнити цю прогалину в людських знаннях, вчені на чолі з Ніхуаном Лю з Університету Північного Іллінойсу розробили алгоритм штучного інтелекту, який може слухати плач і визначати, нормальний він чи ні. І це потенційно може вказувати на серйозні або хронічні хвороби.

Серед медичних проблем, які можуть бути пов’язані з аномальним плачем, можна назвати інфекції, проблеми в роботі центральної нервової системи, запалення легень, зараження і болі. Тому виявити його вчасно надзвичайно важливо.

Згідно зі звітом вчених, технологія шукає приховані закономірності у плачу немовлят, зосереджуючись на таких характеристиках, як частота і періодичність, щоб класифікувати його.

  • Ніби особлива мова, у різних звуках плачу міститься багато інформації, пов’язаної зі станом здоров’я, – сказав Лю.
  • Відмінності між звуковими сигналами насправді несуть інформацію. Ці відмінності представлені різними характеристиками в сигналах. Щоб виявити і використати інформацію, нам потрібно знати точні характеристики і вилучити інформацію в них, – пояснив він.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *