Олександр Домбровський: « Я був і залишаюся з вінничанами!» (відео)

Відео Новини Вінниці Статті Топ

Дорогі друзі! Верховну Раду відправили на дострокові парламентські вибори, які мають відбутися вже  21 липня.   Нинішня Рада не «дотягнула» до завершення своєї каденції лише кілька місяців. Добре це чи погано – покаже час. Але, безперечно, країна потребує серйозних і навіть радикальних змін у різних сферах життя. Це доведено результатами президентських виборів. Ми прагнемо оновлення! І, на моє переконання, парламентські вибори мали б пройти за новою системою. У цьому питанні моя позиція була та залишається незмінною: і політично, й історично я –  прихильник виборчої системи з відкритими  партійними списками.  Відстоювати цей принцип, я обіцяв своїм виборцям і  голосував за виборчий кодекс,  в якому закладено саме систему відкритих списків.

Проте, на превеликий жаль, залишено стару виборчу систему –  «мажоритарну» та пропорційну з закритими партійними списками.

Але сталося як сталося…  Я прийняв рішення – не буду балотуватися до Верховної Ради ні по мажоритарному округу, ні за закритими партійними списками.

У моєму політичному житті було три дуже важливі виборчі кампанії. Перша – феєрична, красива  –  на виборах міського голови в 2002 році. Друга – до парламенту в 2012 році –  дуже складна:  і «стріляли» в спину, і обливали інформаційним брудом. Тоді я побачив і відчув, що таке зрада… Нарешті,  третя виборча кампанія – в 2014 році, коли я отримав величезну підтримку вінничан, за що  я їм  щиро вдячний. Результат був  одним  із найкращих в  Україні!

Гадаю, в моєму житті цього вже достатньо.  Треба давати дорогу молодим! Нехай прийдуть вони – енергійні, завзяті, сучасні –  і з ентузіазмом молодості продовжать розпочатий нами курс  стабільності та економічного зростання в Україні.  Бути людиною держави, взяти на свої плечі відповідальність за її долю, за майбутнє наших дітей і внуків – це надскладне завдання. І я готовий підтримувати таких людей.

Я вже не буду депутатом від 11-го округу, але, як і останні вісім років поспіль, щоденно працюватиме моя громадська  приймальня, куди можна звертатися за порадами, консультаціями та захистом.  У жодному разі я не припиню  допомагати родинам наших загиблих в АТО-ООС героїв, як робив це щомісячно протягом п`яти років війни.  На мою підтримку завжди зможуть розраховувати освітяни та медики, студенти й пенсіонери, діти та їхні батьки.  Я – з вінничанами!

Щиро дякую вам за багаторічну довіру та співпрацю!

Свого часу вивів для себе певну формулу «20-20-20». Перші 20 років були суто моїми, це було навчання, дорослішання, становлення.  Наступні 20 років віддав родині – вихованню своїх дітей. Нині завершуються 20 років, які я присвятив людям: був депутатом Вінницької міськради, мером Вінниці, головою Вінницької ОДА та депутатом двох скликань Верховної Ради.  Закінчується третій термін моєї формули, але це не означає, що я йду з політики, хоча я її не любив і не люблю. Влада як така – мені не цікава, але економічний поступ розвитку держави тісно пов`язаний із політичними процесами. Ви не побачите мене під куполом парламенту, але, якщо мій досвід і мої знання будуть потрібні, я готовий працювати для Вінниччини, для України.

Ваш Олександр Домбровський

Віхи політичного життя

Міський голова Вінниці – курс на Європу

  •  «Дороги, житлові будинки, корпуси промислових об’єктів та сучасних торговельних центрів – це необхідно будувати, бо це потрібно людям».  Олександр Домбровський

 У 2002 р. вінничани обрали міським головою Олександра Домбровського, він переміг конкурентів із великим відривом. Молодому меру дісталася Вінниця з мільйонними боргами, розбитими дорогами,  темними вулицями, занедбаними старими водогонами та тепломережами, чимало будинків навіть на центральній вулиці нагадували руїни…

 У Вінниці вперше в Україні на вулицях встановили  енергозберігаючі лампи. Було реставровано будівлю обласного архіву, бібліотеки ім. Тімірязєва, управління соцзахисту; прикрасили центр Вінниці підсвічені та відремонтовані фасади театру та будинку облради. На Соборній реконструювали трамвайні колії та за новою технологією проклали «оксамитовий шлях». Мер розпочав переговори з швейцарськими партнерами про постачання у Вінницю трамваїв, які тепер курсують нашими вулицями. Тролейбусну лінію було продовжено до кінця вул. Пирогова. Вперше місто придбало сучасну машину для асфальтування вулиць. У 2003 році центральний міст Вінниці було капітально відремонтовано – вперше за всі роки незалежності. Того ж року було проведено реконструкцію скверу біля вежі та фасадів прилеглих будинків. А ще «прийшло світло» на всі магістральні вулиці міста.

Фактично, «на рівному місці» у Вінниці розпочалося будівництво  мікрорайону «Поділля», тоді унікального для України – будувалося не просто житло, а й уся інфраструктура.

Міський голова Домбровський особливу увагу приділяв розвитку та осучасненню закладів освіти. Так, протягом 2005 року всі вінницькі школи були комп’ютерізовані та підключені до Інтернету

Голова Вінницької ОДА: область – у лідерах в рейтингу економічного розвитку

  • «На цій посаді я пропрацював 5 років 2 місяці і 2 дні. Це був складний та напружений час сильної й ефективної командної  роботи, націленої на результат». Олександр Домбровський

У 2005 році після призначення на посаду голови облдержадміністрації Олександра Домбровського Вінниця чи не вперше за роки української незалежності почала відчувати реальну підтримку з боку обласної влади. Це була командна робота, що дозволило  реалізовувати в регіоні потужні  проекти.

Губернатор Домбровський розпочав масштабне освітлення доріг області – і Вінниччину визнали найосвітленішим регіоном України. В 2006-2007 рр. він ініціював оновлення систем водо- та теплопостачання. Тисячі метрів тепломереж та водогонів було споруджено та реконструйовано.

Ще до кризової ситуації із закупівлею російського газу Домбровський розпочав реалізацію ідеї енергонезалежності та енергоефективності: на альтернативне паливо на Вінниччині були переведені школи, дитячі садочки, клуби, ФАПи, лікарні – економно та екологічно. Будучи нардепом, він уже на загальнодержавному рівні відстоює  принципи необхідності використання енергії з альтернативних джерел.

В області вдалося створити сприятливий інвестиційний клімат. У Вінниці було відкрито торговельний центр компанії «METRO Cash & Carry», з’явилися об’єкти, без яких нині місто вже не уявити: торговельно-розважальні та офісні центри: «Дастор», «Грош», «Мегамолл», «Інтер-Шик», «Магіцентр» (нині – Скай Парк»). Мільйонні інвестиції вкладалися у розвиток грандіозного підприємства Миронівський хлібопродукт і другої кондитерської  фабрики ROSHEN. Найбільше в Європі підприємство з виробництва паркетної дошки  «Барлінек» підтвердило, що іноземці не бояться вкладати гроші в бізнес на Вінниччині. У свою чергу, область  отримала десятки тисяч нових робочих місць.

Ідея відновити Вінницький аеропорт здавалася спочатку фантастичною. Чимало зусиль – і летовище отримало статус міжнародного. Генеральне Консульство Республіки Польща у Вінниці – цією справою Домбровський почав займатися ще з часів керівництва містом, і зумів переконати поляків обрати саме Вінницю для відкриття установи, яка працює тепер на чотири регіони. Кілька областей обслуговує й відкрите за ініціативи команди Домбровського відділення Рахункової палати; із сусідніх областей їдуть люди до Вінниці відстоювати свої інтереси в Окружному та Апеляційному адміністративних судах.

Кілька областей обслуговує й відкрите за ініціативи команди Домбровського відділення Рахункової палати; із сусідніх областей їдуть люди до Вінниці відстоювати свої інтереси в Окружному та Апеляційному адміністративних судах.

Із 2005-го року на Вінниччині вперше за багато років почали відкриватися нові освітні заклади: було збудовано 42 школи, відкрито десятки дитячих садочків. У 2006-2007 рр. Інтернет прийшов до кожного навчального закладу по всій області.

У роки губернаторства Домбровського про Вінниччину заговорили як про область, яка чи не найбільше уваги приділяє системі охорони здоров’я. 2007-го року було «розморожено» 20-літній довгобуд – хірургічний корпус обласної лікарні ім. Пирогова та відремонтовано інші корпуси; побудовано дитяче онкологічне відділення обллікарні, відкрито травмпункт Вінницької лікарні №2, ще 20 об’єктів охорони здоров’я будувалося за рахунок субвенцій з Держбюджету та облбюджету; на базі ФАПів створювалися амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

Те, що стадіон Вінницького центрального парку став найкращим в Україні для хокею на траві, теж пов’язують з ім’ям Олександра Домбровського – за його ініціативи там зробили масштабну реконструкцію, і місто почало приймати чемпіонати Європи та світу.

Із 23-го місця у рейтингу економічного розвитку областей, за губернаторства Домбровського, Вінниччина піднялася у лідери!

В Національному конкурсі «Людина року» Олександр Домбровський ставав переможцем у номінаціях «Міський голова» та «Регіональний лідер». Своїм наступникам у керма влади він залишив нову Вінниччину, яка живе і розвивається.

«У Верховній Раді голосую так, як обіцяв вінничанам»

  • «Я не люблю політику, але в Україні вона завжди доповнює економіку…» Олександр Домбровський

Олександр Домбровський як депутат-мажоритарник двічі балотувався до парламенту від виборчого округу №11. У Верховній Раді восьмого скликання очолює Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.  

  • Ми поставили амбітну мету – зробити Україну енергонезалежною та енергоефективною державою та інтегрувати її енергосистему з ЄС, – каже парламентарій.

Так, Верховною Радою вже ухвалено ключові закони, які формують енергетичний ринок України: Закон «Про ринок природного газу», «Про ринок електроенергії» та «Про незалежного регулятора». Запровадження ринку в галузі енергетики та конкуренції на ньому, не допускає монополізації та, відповідно, працює передусім на споживача, який зможе обирати собі постачальника за принципом «найнижча ціна – найвища якість».  Домбровський підкреслює, що країні необхідно забезпечити стабільну генерацію електроенергії та змінімізувати імпорт газу: збільшити видобуток власного газу, максимально використовувати енергією з альтернативних джерел і підвищити енергоефективність  в промисловості, і в комунально-житловому господарстві.  

Загалом, законотворчу  діяльність Олександра Домбровського було спрямовано на: реформу енергетичного сектору України та масштабну енергомодернізацію економіки; поліпшення інвестиційного клімату; підвищення конкурентоздатності вітчизняного виробництва; інноваційний розвиток та створення індустріальних парків; децентралізацію та збільшення надходжень до бюджетів місцевих громад; підтримку аграрної галузі; посилення соціального захисту населення, зокрема військовослужбовців та членів їх родин; забезпечення розвитку освіти та медицини; стимулювання розвитку електричного транспорту та зменшення вартості електромобілів тощо.   

Робота на окрузі

В умовах децентралізації механізм попереднього погодження цільового призначення субвенцій Держбюджету з народними депутатами-мажоритарниками став ефективним інструментом народовладдя. Поліпшення електропостачання, газифікація, облаштування вуличного освітлення, спорудження пожежної водойми, утеплення шкіл та ремонт дорожнього покриття сільських вулиць – вирішення цих питань координувалося Олександром Домбровським та сільськими головами  через громадську приймальню. Протягом депутатської каденції сільські громади округу отримали 25 млн грн субвенцій з Державного бюджету, при цьому, в першу чергу, бралися до уваги побажання органів місцевого самоврядування. Ще понад 35 млн грн субвенцій, залучених за допомогою Олександра Домбровського – відповідно до пропозицій міської влади – отримали об’єкти соціальної інфраструктури Вінниці. 

На особливому контролі в Олександра Домбровського – звернення учасників АТО/ООС та їхніх сімей. Родинам загиблих захисників України, в яких виховуються неповнолітні діти, щомісяця надається матеріальна допомога. Так народний депутат розпорядився коштами від збільшення своєї заробітної платні в парламенті. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *