Молодість перемогла досвід: на чемпіонаті Вінниці зі швидких шахів тріумфував 15-річний першорозрядник

Новини Вінниці

У суботу, 8 червня, у залі вінницької МДЮСШ № 6 пройшов відкритий чемпіонат міста зі швидких шахів. У турнірі, який одночасно мав статус етапу чемпіонату обласної шахової федерації, взяли участь 62 спортсмени. Серед учасників – шахісти з Хмельницької та Донецької областей, два майстри спорту і низка сильних кандидатів у майстри.

“Золото” розіграли 15-річний першорозрядник зі Жмеринки Владислав Полігас і досвідчений міжнародний майстер Віктор Гудок (Вінниця), чинний чемпіоном області серед ветеранів. У спробах виграти практично нічийну позицію фаворит «перегнув палицю» і поступився. Таким чином Віктор Гудок навіть не дотягнув до призової трійки, опустившись на п’яте місце.

А Владислав Полігас набрав сім очок із восьми можливих і вперше в житті виграв відкрите доросле змагання, отримавши красивий Кубок. На пів-очка від нього відстали майстер ФІДЕ Олег Биковський і кандидат у майстри Дмитро Щербина (обидва – Вінниця).

На п’єдестал пошани серед жінок підіймалися юні Катерина Скакун, Каріна Степанюк і тренер МДЮСШ № 6 Леся Косіч. Призерами серед дітей стали Максим Біленький, Павло Паславський (всі – Вінниця) і Антон Горлевський (Хмельницька область).     

За матеріалами: Прес-служба Вінницької обласної федерації шахів, фото Лесі Косіч       

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *