«Озера» на городах та компенсація для постраждалих: на Віннииччині борються з наслідками негоди

Новини Вінниці

Село Клембівка Ямпільського району підтоплене зливами. Подекуди рівень води на городах сягає півтора метри. З місцевого бюджету виділили кошти на компенсацію збитків селянам.  

Як розповіла сільська голова Валентина Зарічна-Бобошко, найбільш постраждалі від підтоплень мешканці громади отримали грошову компенсацію. Максимум – 5 000 гривень.

Місцева мешканка Ганна Калітник жартує, що краще б розводила риб, аніж вирощувала овочі, адже город тепер схожий на озеро. Селяни четвертий день відкачують воду з власних подвір’їв.  

  • Приблизно дев’ять тисяч метрів кубічних ми відкачали, бо ми підраховували по мотопомпах, погодинно, – розповідає начальник Ямпільського районного сектору державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Олександр Соловей

Як повідомлялося раніше, в результаті злив, що пройшлися Вінниччиною 30-31 травня, найбільше постраждали Ямпільський, Тульчинський та Вінницький райони. У Клембівці підтоплено 11 домогосподарств, а у сусідньому селі Качківка негода спричинила трагедію, загинула багатодітна мати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *