Українські десантники беруть участь у навчаннях на базі НАТО у Румунії

Новини України

Українські військові беруть участь у міжнародних навчаннях «SABER GUARDIAN — 2019», які розпочалися в Румунії та триватимуть два тижні. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

“На території однієї з військових баз НАТО у Румунії розпочалися міжнародні навчання “SABER GUARDIAN — 2019”, до яких залучаються представники з 16 країн: Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Вірменії, Греції, Грузії, Італії, Литви, Латвії, Македонії, Німеччини, Польщі, Румунії, США та України”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Україну на міжнародних військових маневрах представляє зведена ротно-тактична група 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Навчання триватимуть понад два тижні та відбуватимуться у кілька етапів на різних ділянках військового полігону.

За інформацією Міноборони, першим етапом навчання для українських десантників є планування майбутніх дій на наступні етапи маневрів, відпрацювання бойових наказів за стандартами НАТО, проведення рекогносування ділянок полігону та постановки завдань особовому складу на наступний день навчань.

В оборонному відомстві також уточнили, що зведена ротно-тактична група 25-ї окремої повітрянодесантної бригади ДШВ ЗСУ буде виконувати навчальні завдання в рамках навчань у складі механізованого батальйону Збройних сил Румунії при підтримці інструкторів Міжнародного центру миротворчості та безпеки на території Міжнародного навчального центру с. Чінку (Румунія).

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *