Одиночний пікет: у Вінниці активіст протестував через вбитого поліцейськими п’ятирічного хлопчика

Новини Вінниці Топ

Під управлінням поліції Вінницької області, сьогодні, 4 червня, провів акцію одинокий протестувальник. Місцевий активіст Денис Котов прийшов туди, аби висловити обурення діями п’яних патрульних, які застрелили п’ятирічного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому Київської області. Із собою протестувальник приніс лампадку, іграшкового зайця, плакат із надписом «вбивці» і бажання звернути увагу громадськості на кричущий злочин. Молодий чоловік вважає: випадок на Київщині доводить, що реформа поліції провалилася.

  • Люди, в тому числі і у Вінниці, «селились» із копами, казали «Така класна реформа». От, доселфились, дореформувались, допатрулювались? Я дуже сумніваюсь, що буде хтось покараний. А якщо буде – суто демонстративно, щоб відмахнутись від громадськості, а далі все буде те саме. Мені здавалося, що такого після Майдану вже не буде, але бачимо, що все повертається на свої місця

На думку протестувальника, унеможливити такі злочини зможе лише докорінне оновлення політичної системи. Крім того, пан Котов пропонує на законодавчому рівні надати громадянам право на носіння зброї.

Своє ставлення до трагедії, хоч і лаконічно, висловили поліцейські, що стояли поруч із Управлінням.  

  • Звісно, так не може бути, це не по-людськи, але що я можу з цього приводу сказати? Сподіваюсь лише, що  буде ухвалене законне рішення, – сказав один із них

Сьогодні ж о 19:00 під обласним управлінням поліції відбудеться ще одна акція протесту, на яку запрошують усіх небайдужих громадян. На той самий час анонсовані протести під по всій Україні.   

Нагадаємо, моторошний випадок у Переяслові-Хмельницькому стався 31 травня. За даними слідства, двоє п’яних патрульних внаслідок «випадкового пострілу» поранили у голову   п’ятирічного Кирила. Зазначається, що підозрювані у тяжкому злочині правоохоронці не перебували в той час на службі і не мали при собі табельної зброї. Як розповіла бабуся вбитого хлопчика, затримані поліцейські визнали свою провину, але були настільки п’яні, що не пам’ятають хто здійснив постріл.

Через кричущий злочин від роботи відсторонили керівництво поліції Переяслава-Хмельницького, голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку. Справу наразі кваліфікують як умисне вбивство малолітньої дитини за попередньою змовою, підозрюваним загрожує довічне ув’язнення.      

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *