Фотовиставка жінки-воїна у Чикаго розповідає про війну на сході України

Новини України

В Українському національному музеї у Чикаго днями відкрилася фотовиставка «Frontline – Peace Life” про війну на сході України та тих, хто захищає Батьківщину від російської агресії.

Про це йдеться на сторінці Генерального консульства України в Чикаго у Facebook.

«В Українському національному музеї м. Чикаго відкрилася фотовиставка «Frontline – Peace Life”. Автором виставки є Джін Блетті – жінка-воїн, журналістка, фотограф, письменниця, яка провела 100 днів на лінії зіткнення на сході України», – повідомляється у дописі.

Українська громада на заході, що відбувся 1 червня, також вітала почесних гостей – ветерана американської армії, співорганізатора виставки Дилана Тета, добровольця батальону «Айдар» Дмитра Лавренчука, волонтера Аліну Вяткіну.

«Фотомистецтво Джін Блетті є яскравим свідченням війни, що триває на сході нашої країни, незламного духу українців і українок, які захищають свою Батьківщину від російської агресії. Запрошуємо усіх відвідати цю надзвичайну галерею фоторобіт», – запросили у Генконсульстві та подякували Українському національному музею за організацію і чудовий вечір.

Як зазначила раніше куратор Українського національного музею Марія Климчак на своїй сторінці у Facebook, поруч з американкою Джін Блетті «завжди фотоапарат і люди, які стали рідними». «Вони разом – на межі, де українці щодня захищають себе, свою землю від путінських атак, де щодня стріляють і пахне порохом. Через фотографії Джін нагадує і розказує американцям про війну, яка не закінчилася, про авторитарний режим Путіна і окупацію Криму», – йдеться у дописі.

Повідомляється, що цей сміливий, що триватиме до 23 червня після Чикаго подорожуватиме по госпіталях, галереях, музеях в США.

За словами Марії Климчак, до реалізації проекту приєдналися відомі в США компанії, зокрема, The Boeing Company, Rush University Medical Center’s Road Home Program тощо.

Як зазначається, на відкриття виставки друзі-американці запросили добровольців, воїнів російсько-української війни.

Фото: сторінки Consulate General of Ukraine in Chicago, Maria Klimchak – у Facebook

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *