Штучний інтелект навчили розпізнавати рухи людей за звуковими хвилями

Новини Світу

Вчені з Університету технологій в китайському місті Ухань на основі штучного інтелекту розробили метод розпізнавання людських рухів з використанням звукових хвиль.Про це повідомляє китайське державне інформаційне агентство Сіньхуа.

  • Китайські вчені розробили метод на основі штучного інтелекту для розпізнавання людських рухів, використовуючи звукові хвилі, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Сіньхуа, дослідники використовували двовимірний акустичний масив та згорткові нейронні мережі для ідентифікації й аналізу звуків від людських рухів.

Зазначається, що завдяки акустичному масиву з 256 приймачів і чотирьох ультразвукових передавачів, вчені зібрали дані з чотирьох різних людських рухів, а саме: сидіння, стояння, ходьби й падіння.

За словами одного із професорів розробників – Гуо Сіньхуа, новий метод може бути використовуватися як сигналізація, наприклад коли людина впала вдома й не може самостійно піднятися.

Він також додав, що розроблений акустичний метод кращий за системи спостереження, бо дозволяє захистити приватні дані користувачів, і працює навіть за умов, коли у кімнаті недостатньо світла або є задимлення.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *