Після бунту одеську колонію закривають

Новини України

Південну виправну колонію №51, де сталися заворушення засуджених, закривають “на консервацію”, а засуджених протягом найближчих місяців буде переведено до інших установ, – оскільки деякі споруди зазнали пошкоджень від вогню і зараз непридатні для експлуатації, відповідно до інструкцій і правил безпеки.

Таку позицію оприлюднив у четвер на брифінгу начальник Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції Олександр Малахов.

“Ми подали до Мін’юсту листа з проханням про консервацію установи, оскільки в результаті подій 27 травня ряд споруд не можна експлуатувати, згідно з інструкціями і правилами безпеки. У Мін’юсті з цим погодились, бо частина майна установи пошкоджена вогнем”, – зазначив Малахов.

За його словами, ув’язнених буде переведено до інших виправних колоній. Дві такі ж установи функціонують на території Миколаївської області і одна – в Херсонській області.

Малахов також підтвердив, що заворушення в колонії №51 виникли після рішення про етапування кількох засуджених “авторитетів” до інших виправних установ.

За словами регіонального представника омбудсмена Олександра Остапенка, під час вжиття заходів до нормалізації ситуації в колонії №51 правоохоронці не застосовували силу. “Ув’язнених вдалося заспокоїти шляхом переговорів”, – уточнив Остапенко.

Фото Думская

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *