Провідні технологічні компанії світу домовились боротися з насильством в інтернеті

Новини Світу

Великі технологічні компанії такі як Facebook, Youtube і Google підписали глобальне зобов’язання щодо боротьби з “терористичним” та “екстремістським” контентом в інтернеті після масових вбивств у двох мечетях у Новій Зеландії в березні цього року.

Президент Франції Емманюель Макрон 15 травня прийняв у Парижі керівників компаній Google, Twitter, Facebook і Microsoft, щоб оприлюднити “Крайстчерчський заклик” про добровільне зобов’язання для онлайн-платформ, пише Радіо Свобода.

Угода, яка не має обов’язкової юридичної сили, назвали на честь міста, в якому бойовик убив 51 людину в двох новозеландських мечетях 15 березня під час трансляції своїх дій в прямому ефірі на Facebook.

Інтернет-компанії зобов’язалися негайно і назавжди видалити будь-який насильницький контент з ознаками тероризму чи екстремізму.

Як додає Новая газета, “Крайстчерчський заклик”, під “патронатом” президента Франції Еммануеля Макрона і прем’єр-міністра Нової Зеландії Джансінди Ардерн, підписали представники ще семи держав (Велика Британія, Канада, Ірландія, Норвегія, Індонезія, Йорданія, Сенегал), голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і керівники провідних інтернет-компаній (Facebook, Google, Microsoft, Twitter, Youtube, Daily Motion, Amazon, Qwant).

Після підписання Єлисейський палац поширив комюніке, в якому говориться, що “Крайстчерчський заклик” – це “план дій, який зобов’язує уряди, міжнародні організації та інтернет-гравців прийняти ряд заходів”.

Сторони закликали: розробити інструменти для запобігання завантаження насильницького терористичного і екстремістського контенту; боротися з причинами насильницького екстремізму; підвищувати транспарентність при виявленні і видалення контенту; гарантувати, що алгоритми, розроблені і використовувані компаніями, не направляють користувачів на екстремістський контент.

За кілька годин до угоди, компанія Facebook повідомила, що посилює правила використання функції прямої трансляції Facebook Live. Йшлося про запровадження так званої “політики одного удару” і тимчасового обмеження функції Facebook Live для людей, що порушували правила користування мережею й були за це покарані.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *