Про бій під Семенівкою, де загинув вінничанин Віктор Долінський, знято документальний фільм (відео)

Відео Новини Вінниці

П`ять років минуло від першого великого бою під час АТО – під Семенівкою, що неподалік Слов’янська. Із нагоди цієї дати в неділю, 5 травня, було презентовано документальний фільм “Семенівка. 5 травня”,  знятий командою ТОВ «Mainstream Pictures» та  прес-службою Національної гвардії України.

5 травня 2014 російським окупантам і їх поплічникам стали на заваді нагвардійці, збройні сили та бійці СБУ. Бій під Семенівкою був не першим бойовим зіткненням на Донбасі. Втім, тоді, фактично,  вперше російсько-терористичні війська вступили в організований і відкритий вогневий бій.

Фільм хронологічно описує хід подій збройного зіткнення українських силовиків (НГУ, ЗСУ та СБУ) та успішну перемогу над бойовиками. Він заснований на розповідях реальних очевидців, активістів та учасників бою, гвардійських загонів спецпризначення Західного і Південного територіальних управлінь, “омегівців” і спецпризначенців київської “посольської” бригади, командувача НГУ генерал-полковника Юрія Аллерова та спецпризначенців підрозділу «Альфа» СБУ.

У тому бою не обійшлося без втрат. Житель Вінниччини боєць «Ягуару» Віктор Долінський отримав поранення, несумісні з життям. За сумлінне виконання службових обов’язків, відданість Військовій присязі та українському народу, був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Зйомки фільму “Семенівка. 5 травня”  розпочалися у 2018 році, після роботи над історичним фільмом «Крути 1918».

  • Коли ми створювали фільм – ми часто проводили паралелі, говорили з представниками гвардії про історичні події в східних регіонах України. І так ми дізналися деталі про Семенівку: що там насправді було і хто є героями того дня,  – розповідає продюсер Тарас Босак.
  • Робити документальне кіно про такі події у часи, коли йде війна, важко, але корисно. Багато зусиль докладено, щоб відтворити цілісну картину того, що відбувалося, методом логічного зв’язку та величезної кількості інформації від спілкування із тими, хто брав участь у бою, – я думаю нам вдалося це зробити, – зазначає прес-секретар командувача Національної гвардії України полковник Вадим Голуб.

 До речі, тепер «Mainstream Pictures» готує до виходу фільм з історією про те, як гвардійський “Ягуар” звільнив будівлю Харківської обласної державної адміністрації від озброєних проросійських активістів, запобігши спробі створення псевдореспубліки.

За матеріалами: прес-служба НГУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *