Засуджений до 5 років за гратами житель Вінниччини завдяки фальшивим меддовідкам уникав покарання

Новини Вінниці

Вироком Немирівського районного суду Вінницької  області засуджено  одного  із жителів  Теплицького  району до 5 років позбавлення волі за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Після  набрання  вироком  суду  законної  сили,  торік у жовтні,  до  Теплицького відділення поліції  із суду надійшло розпорядження про необхідність встановити місце перебування, затримання та доставлення  засудженого  до  установи  виконання покарання.

Проте,  засуджений надавав працівникам поліції медичні документи,  що посвідчували факт перебування його на стаціонарному лікуванні  в  різних медичних закладах, що унеможливлювало виконання вироку суду.

Бершадською  місцевою  прокуратурою було встановлено, що засуджений фактично не перебував на стаціонарному лікуванні в Києві та надавав недостовірні медичні документи.  Прокуратура передала цю  інформацію поліції, і правоохоронці встановили місце перебування засудженого у Києві, затримали та доставили його в  ізолятор тимчасового тримання.

Окрім того, відносно засудженого поліцією внесено відомості до ЄРДР  та розпочато кримінальне провадження  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, тобто – використання завідомо підробленого документа, за який санкцією статті передбачено покарання до двох років обмеження волі.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *