Врятовану на Вінниччині козулю Бєню переселять у Чорнобиль – подалі від людей та машин

Новини Вінниці

Два дні тому жителі Стрижавки знайшли травмовану козулю, яку, вірогідно, збила машина.  Спочатку люди викликали рятувальників, дзвонили у зоопарки та місцевому єгерю. Та коли він приїхав, подумали, що лісничий хоче віддати тварину на шашлики. Обурені селяни здійняли скандал. Зрештою, викликали фахівців аж із Хмельницького.

Поранену козулю стрижавчанин Дмитро Василюк побачив у своєму садку:

  • Вона не могла встати, просто лежала,розповідає чоловік.Підійти до пораненої тварини я не наважився, бо ж почне тікати…

Дмитро Василюк почав викликати рятувальників і дзвонити у зоопарки. Та забрати поранену тварину усі відмовились. Допомогти погодився місцевий єгер. Та коли він приїхав, селяни вирішили, що козулю хочуть вбити.

  • Ми злякались, що її можуть забрати на на шашлик, бо єгер приїхав на авто з рекламою ресторану,каже пан Василь. –  А сьогодні зустрічалися з лісниками. Вони говорять, що вбивати тварину ніхто не збирався.

Та тоді емоції не вщухали, люди викликали фахівців аж із Хмельницького. Спочатку козулю відвезли до ветеринара.

За словами лісника Івана Іваска,  у тварини виявили гематому розміром з куряче яйце в тазовій ділянці лівої задньої ноги, а ще порушення цілісності печінки.

Скоріш за все козулю збила машина, – вважають лікарі. Та і зоозахисників,  і селян обурило,  що єгері зрізали тварині роги, бо вона пручалася.  Козулю відвезли у Хмельницький центр реабілітації тварин.

Сергій Пальохін, директор  Центру,  говорить, що роги козулі пиляли ножівкою або болгаркою. 

  • Козулі, а це самець,ми  одразу зробили УЗД в нашій клініці, потім –  уколи, крапельниці,повідомляє пан Сергій,-  і зараз щодня продовжуємо їх робити. 

 Медики кажуть, що Бєні (так назвали козулю) – приблизно п’ять років. Він вже піднімається на ніжки та  самостійно їсть. Раціон для нього розробили ветеринари –  дають багато трави, вітамінів, овочів і фруктів. Лікарі переконані, що  за два тижні Бєня повністю одужає. Тоді  випустять його не у вінницькі ліси,  а в Чорнобилі, бо там мало людей, машини  не їздять.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *