На Вінниччині місцевий бюджет отримав понад 1,2 млрд грн податку на доходи фізосіб

Новини Вінниці

За підсумками січня-березня 2019 року з доходів працюючих на Вінниччині фізичних осіб до зведеного бюджету було сплачено понад 1 млрд 692,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб, – е інформує начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

За його словами,  майже 75% з цієї суми (1 млрд 263,5 млн грн.) отримав місцевий бюджет.

  • Якщо порівнювати із аналогічним платежем першого кварталу минулого року, то приріст надходжень з податку на доходи фізичних осіб перевищив 26 відсотків. Отже зведений бюджет в абсолютній величині отримав додаткові 349,8 млн грн, у т.ч. місцевий – 261,9 млн грн, –  наголошує очільник фіскальної служби Вінниччини.

Посадовець зазначає, що легалізація ринку праці була, є і залишається у пріоритетах діяльності очолюваної ним служби, задля забезпечення надходжень ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, причому у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування, представниками Пенсійного фонду тощо.

  • Наразі податок на доходи фізичних осіб на військовий збір формують понад 48 відсотків зведеного та понад 66 відсотків місцевого бюджетів. Отож легальні доходи громадян, котрі працюють на Вінниччині, є найважливішим джерелом наповнення спецфондів, зведеного бюджету загалом та  місцевого бюджету зокрема, – підсумовує Руслан Осмоловський.

За інформацією: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *