«Я люблю битись і боротись!»: юні спортсмени з різних регіонів з’їхались до Вінниці на Кубок з панкратіону

Новини Вінниці

У Вінницькому спортклубі «Нокаут» у неділю, 7 квітня, відбувся відкритий чемпіонат області з панкратіону та грепплінгу. Масштабністю змагання не поступалися всеукраїнським турнірам: до Вінниці завітали під чотири сотні юних спортсменів та спортсменок з Київської, Одеської, Кіровоградської, Хмельницької та Чернівецької областей.  

  • Сьогодні ми приймаємо рекордну кількість учасників, їх понад 350. Нам навіть довелося екстрено змінювати локацію і переміщатись до СК «Нокаут», щоб вмістити усіх спортсменів, – наголосивпрезидент Вінницької обласної федерації панкратіону і греплінгу Ігор Ільчишен

Панкратіон поєднує у собі елементи боротьби та кулачного бою. Правилами цього єдиноборства допускаються жорсткі прийоми, однак, приміром, бити у хребет, потилицю чи утискати суглоби пальців суперника – неможна.

Шістнадцятирічний Олексій з Кропивницького займається цим видом спорту вже півтора роки. Головним своїм досягненням хлопець вважає перемогу на Кубку півдня України:

  • Ми приїхали з Кропивницького, щоб показати себе та перевірити власні сили. Обрав для себе саме панкратіон, бо в ньому потрібно все: від сили, витривалості до спритності. До того ж, в панкратіоні мінімум обмежень, поєдинки максимально наближені до реальних ситуацій, що допоможе в разі чого захисти себе та рідних

Хлопці боролися завзято і не поступливо, не відставали від них і дівчата, які віддавали у поєдинках ще більше емоцій та енергії.

  • Займаюся більше року. Чому саме цей вид спорту? Бо я люблю битись і боротись! – пояснює борчиня Аня з Хмільника
  • Донька займається спортом із власної ініціативи, сама захотіла і записалася, і їй дуже подобається. Навіть вже встигла виграти бронзову медаль на змаганнях в Івано-Франківську, – хвалиться мати Ані Алла

До речі, в день змагань обласна федерація панкратіону поповнилася новим членом: на посаду віце-президента прийняли Народного художника України Володимира Козюка. Меценат, що допоміг в організації змагань, отримав посвідчення члену федерації під №1 і на знак вдячності подарував новим колегам картину, на якій змальовані пейзажі Китаю.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *