На Вінниччині вирощують котів-гігантів, які підкорюють європейських експертів на міжнародних виставках

Новини Вінниці

Українці вражають світ вдосконаленими породами котів. Зокрема  – мейн-кунів. Ці коти приголомшують своїми розмірами: бувають завдовжки  півтора метри, а вага може сягати 12-ти кілограмів. Саме українські селекціонери виводять тварин із новим цікавим  забарвленням та, як не дивно, з новими рисами характеру .  І такі коти мають шалену популярні за кордоном.  На Вінниччині в селі Комарів  нині працює один із  найкращих розплідників мейн-кунів.

У  Ірини Коваленко в розпліднику понад 40 мейн кунів. Пані Ірина каже,  що фелінологи вважають, що в мейн-кунів серед котів – найвищий рівень інтелекту, їх прирівнюють до собак. Саме через ці риси  ще п’ять років тому пані Ірина закохалася в цю породу. Спочатку купила одного кота. Потім кицьку. Тепер  її будинок повний котів.  

Величезні коти граються як діти, це дійсно кошенята, їм немає ще й року. Але на вигляд вони вже набагато більші за дорослих котів інших порід.

  • Вважається, що кіт – це тварина, яка «гуляє сам по собі», але куни – не такі,каже пані Ірина.  –  Куни завжди з вами, скрізь із вами: на кухні, у ванній, де б ви не були. Я чищу картоплю, а він поруч сидить. І так, що б я не робила. Він буде робити все, що я йому дозволю.

Нині мейн-кун – найпопулярніша, наймодніша  орода котів в усьому світі. Та досконалості немає меж. Селекціонери постійно поліпшують родовід мейн-кунів. І українці впевнено створюють конкуренцію на міжнародній арені: відшліфовують в породі характер, натуру та норов.

 Ірина Коваленко розповідає:

  • Приїжджають експерти з усього світу. Вони кажуть:  ой, хотілося би хвіст довший та вуха вищі, і китиці на вухах довші, і підборіддя масивніше… Порода швидко прогресує, вона затребувана. Конкуренція величезна, отже є над чим працювати.

Забарвлення мейн-кунів вражає: одні – схожі та тигрів, інші – ніжного бежевого кольору. Та найдивніші – червоні коти. За котеня з бездоганною родословною правлять до двох тисяч євро

Коти Ірини Коваленко підкорювали найприскіпливіших експертів на міжнародних виставках. Щоб пухнасті виглядали на всі сто, доглядати за ними допомагають доньки Ірини –  вичісують улюбленців та годують. І вже наступними вихідними Ірина Коваленко зі своїми улюбленцями буде вражати суддів зі всього світу в Угорщині.

1 коментар на “На Вінниччині вирощують котів-гігантів, які підкорюють європейських експертів на міжнародних виставках

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *