В Україні пройшли завершальні випробування крилатої ракети “Нептун” (відео)

Відео Новини України

В Одеській області пройшли успішні завершальні випробування крилатої ракети “Нептун” в умовах протидії РФ засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ). Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, продемонструвавши відеозапис пусків крилатих ракет.

  • Тут на полігоні в Одеській області проходять одні із завершальних випробувань нової крилатої ракети, яка буде поставлена на озброєння ВМС ЗСУ. Це ракета протикорабельна, берегової оборони, ракета ця може використовуватися і Сухопутними силами ЗСУ, – заявив він.

За словами президента, «величезний внесок, в тому числі – це можливості збільшення радіусу дії зазначеної ракети, використання високоточного озброєння, більш потужної бойової частини».

Порошенко наголосив, що крилата ракета “Нептун” є одним із досягнень оборонного комплексу України, зокрема КБ «Луч».

  • Противник сьогодні намагається закрити небо, використовує засоби радіоелектронної боротьби, намагається перешкодити нашим випробуванням, але це створює реальні умови бойового застосування зазначених ракет. Ніяких пом’якшених умов, – додав глава держави.

Пізніше президент написав у Facebook: «Вітаю всіх з вдалими випробуваннями крилатої ракети “Нептун”, яка буде поставлена на озброєння Військово-морських сил Збройних сил України».

Крім того Порошенко доручив у надзвичайно короткий термін поставити на озброєння крилаті ракети в частини ВМС і Сухопутні війська ЗСУ для того, щоб збільшити потенціал, ефективність бойового застосування армії.

Також у прес-службі зауважили, що під час стрільб в акваторії Чорного моря забезпечувала безпеку група кораблів з 11 суден ВМС України.

Як повідомлялося, на початку грудня минулого року українські військові успішно випробували вітчизняну нову крилату ракету «Нептун». Завершення розробки і початок випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських берегових цілей за проектом «Нептун» заплановано на 2019 рік. Держбюджетом-2019 на потреби армії передбачено понад 102 млрд грн. Раніше президент заявляв, що Збройні сили цього року отримають 6 тисяч мінометів, снайперську зброю, ЗРК, понад тисячу БТРів і БМП, десятки літаків і малі броньовані артилерійські катери, десантні катери і засоби радіолокації. Підприємства “Укроборонпрому” протягом 2018 року передали українським силовим структурам понад 2,5 тис. одиниць високоточного озброєння.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *