Вінниця завершує опалювальний сезон зі стомільйонним боргом

Новини Вінниці

У понеділок, 8 квітня, подача тепла до осель вінничан, які підключені до централізованого опалення, припиниться. Дитячі заклади, лікарні, заклади соціального захисту відключатимуть від теплопостачання за заявками керівників. Відповідне рішення вчора, 4 квітня, ухвалив виконком Вінницької міськради, зважаючи на те, що середньодобова температура упродовж останніх трьох днів тримається на рівні восьми градусів тепла. А це, згідно з чинним законодавством, є підставою для завершення опалювального сезону.

Разом з тим, як повідомляє теплопостачальна організація КП «Вінницяміськтеплоенерго», не всі вінничани вчасно розраховуються за отримані послуги. На початок квітня населення боргує близько 110 мільйонів гривень. Незабаром споживачі отримують нові рахунки за послуги, спожиті в березні, але ще далеко не всі сплатили за попередній період, каже прес-секретар підприємства Сніжана Шпікіна. Одна з причин – це «живі гроші», які почали видавати субсидіянтам, а вони не поспішають витрачати на оплату за комірне.

  • У платіжках споживачів, які отримують субсидії грошима «на руки», зазначені суми, рекомендовані до оплати у повному обсязі. Тобто у платіжках не вказано розмір компенсації. Це означає, до прикладу, якщо ви отримали субсидію у розмірі тисячі гривень, а в рахунку у вас зазначено півтори тисячі, то сплатити потрібно півтори тисячі гривень, – пояснює Сніжана Шпікіна.

Вона додає, що співробітники теплопостачальної організації постійно проводить роз’яснювальні роботи з боржниками. Зокрема, влаштовують обходи по домівках вінничан, які мають чималі борги, аби з’ясувати причини несплати рахунків та попередити їх про необхідність погасити заборгованість. Якщо ж у боржників немає можливості сплатити всю суму одразу, представники підприємства розповідають про можливість реструктурувати заборгованість. Для цього потрібно укласти договір з КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго». Головна умова при реструктуризації – одразу сплатити 30 % від усієї суми, решту необхідно буде сплатити частинами протягом визначеного періоду. Крім цього, обов’язково необхідно сплачувати поточні нарахування.

На сьогодні на підприємстві укладено 240 договорів на реструктуризацію заборгованості на загальну суму понад 1,5 млн гривень.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *