Японська Toyota судиться з турецькою компанією за право використовувати марку Lexus в Україні

Новини України

Японська корпорація Toyota Jidosha Kabushiki Kaisha звернулася до Господарського суду Києва з позовом проти турецької компанії Murai Tekstil Ve Ticaret Limited Sirketi, випливає з матеріалів справи, опублікованих у держреєстрі судових рішень. 

Вона вимагає скасувати міжнародну реєстрацію торговельної марки Lexus, зареєстрованої для одягу, взуття, головних уборів, передає liga.net. Також позивач просить зобов’язати Міністерство економічного розвитку і торгівлі повідомити Всесвітню організацію інтелектуальної власності про дострокове припинення дії в Україні міжнародної реєстрації знака Lexus та опублікувати інформацію про припинення міжнародної реєстрації в офіційному бюлетені.

Турецька компанія зареєстрували торговий знак для Lexus 25 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг ще у 2001 році. Дійсна реєстрація до 24 січня 2021 року. Murai Tekstil Ve Ticaret планувала випускати одяг під брендом Lexus.

Проблем із використанням назви Lexus для продажі авто в Україні немає. Суперечка стосується виключно можливості випуску одягу під преміальним брендом.

Через те, що бренд закріплений за турецьким виробником, японці не можуть виготовляти брендований одяг у нашій країні. Футболки, кепки, реглани можуть використовуватися як для промоції бренду на заходах, так і продаватися в звичайних автосалонах.

Протягом п’яти років, що передували подачі позову, турецька компанія не використовувала бренд Lexus, стверджує позивач. При цьому міжнародна реєстрація бренду залишається в силі, що перешкоджає позивачу Toyota Jidosha отримати право на використання цієї торгової марки.

У справі проведено лише перше підготовче засідання суду. Розгляд по суті призначено на 26 квітня.

Цікаво, що, згідно з міжнародним реєстром, бренд Lexus для одягу вже зареєстрований японською Toyota Jidosha Kabushiki Kaisha в Камбоджі, Індонезії, Чилі, Австралії, Ісландії, Італії, Франції, Данії, Йорданії, Папуа Нової Гвінеї, Тунісі, Самоа, Тонга, Лаосі, Малайзії та інших країнах.

Також очікується реєстрація торговельного знака Lexus в Мексиці, Ізраїлі, Малайзії, США.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *