Президентські вибори: як вінничанам проголосувати не за пропискою

Новини Вінниці

Мешканцям Вінниччини, які планують проголосувати не за пропискою на президентських виборах, варто поквапитись. Такі громадяни мають до 25 березня прийти до Держреєстру виборців та написати заяву про тимчасову зміну місця голосування.

У документі мають бути вказані:

  • прізвище, ім’я, по батькові,
  • дата, місце народження та унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності такої інформації),
  • виборча адреса,м
  • отивування необхідності тимчасової зміни місця голосування,
  • адреса, де особа перебуватиме в день виборів,
  • номер виборчої дільниці, яку особа просить визначити місцем голосування, із зазначенням виборчого округу та його номера (за наявності).

Крім того, до заяви додаються документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка з роботи, навчання, тощо). При поданні заяви необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення військовослужбовця або військовий квиток).

Вимушені переселенці, що проживають у Вінницькій області, також мають пройти цю процедуру, щоб проголосувати. При цьому громадяни, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Зауважимо, що у разі проведення другого туру виборів «переєєстрацію» усім, хто голосує не за пропискою, необхідно буде пройти наново.

Нагадаємо: вибори Президента України призначені на 31 березня 2019 року. Відповідно до українського законодавства, право голосу на виборах президента мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося 18 років. Не має права голосу громадянин, визнаний судом недієздатним.

За матеріалами: https://www.rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *